Piotrze, mnie nie interesuje co obchodzi J. Grado a co go nie obchodzi tak jak i nie interesuje mnie fakt na jakim poziomie jest Amerykańska Edukacja.
Interesuje mnie efekt jego działań, którym jest cena i jakość produktu. Na marginesie Shure i niektóre inne firmy potrafią tak operować ceną produktu, iż jest często niemal identyczna w USA jak i w Europie. Metoda jest prosta, firmy z branży audio mają kilku dziesięcioprocentową marżę, sprzedając do europy robią zniżkę w wysokości podatku VAT, który obowiązuje w danym kraju UE.
Oceniając wykonanie, mam takie samo prawo jak ty uznać ten poziom niedoróbek za skandaliczny jak ty za minimalny i możliwy do przełknięcia.
Co do tego z czego "zera i jedynki" pobiera u mnie Meier StageDac to pobiera je coaxialem Profigold PGD4000 OxyPure z odtwarzacza CD Onkyo robiącego za transport oraz z innych źródeł (np. PC toslinkiem - też Profigoldem) i posyła do Meier Concerto również Profigold\'ami OxyPure. Zawsze możesz kliknąć w asmagus i dowiesz się z opisu :) Nie bardzo wiem jednak co to ma do rzeczy w tej rozmowie? Oczywiście możesz uznać, że jestem nieosłuchanym (to nawet prawda) żółtodziobem bez dostępu do jedynie słusznego systemu ale czy to zmienia np. jakość wykonania PS1000?
Gdy słuchałem ich u Max\'a z Ayona z Rudistora to nagle nie uległy jakiejś poprawie ani pod względem wykonania ;) ani pod względem dźwięku (który jest bardzo dobry i tego nie neguję). Mimo wszystko, wolę od nich HD 800 i mam do tego pełne prawo.