Witam,
Jako, że świat słuchawek jest mi generalnie obcy to zwracam się do kolegów z prośbą o poradę w zakupie słuchawek: niedrogich ale lepiej brzmiących od tych co miałem/słuchałem.
Moja wiedza (za dużo powiedziane) ogranicza się do słuchawek przeznaczonych do komputera i to w cenie 25-35zł.
Logitech\'a z mikrofonem (podobne do ClearChat® Stereo), którego używałem głównie do zabawy przy PC oraz rozmów na Skype - dość dobry dźwięk ale po 1,5 roku pałąk należy kleić taśmą aby słuchawki nie spadały z głowy.
Słuchałem coś takeigo jak Natec Scorpion - komfort użytkowania dobry jak nie lepszy ale dźwiękowo porażka.. bas i jeszcze raz bas: do gier i oglądania filmów może i ok ale do muzyki to całkowita porażka.
Słuchałem jeszcze jakieś Tracery w podobnej kwocie (~35zł), o ile dźwięk nie raził żadnymi naleciałościami to przy zakładaniu już trzeszczały plastiki - porażka :)
Po takim małym wstępie myślę, że sluchawki z pogranicza 50-100zł pewnie mnie zadowolą bo użytkowane będą doraźnie i częściej przy PC niż podłaczane do wzmacniacza ale gdyby znalazły się takie, których można używać dość powszechnie to może i częściej słuchałbym na nich muzyki. Gdzieś czytałem, że Philips SHP2000 moga być, tylko że coś z ich trwałością nie do końca jest w porządku.
Koledzy pomogą? :)