Cześć! (Nie)stety jestem zmuszony do zakupu sprzętu słuchawkowego. Zwracam się z prośbą o pomoc Zamierzam wydać tak do ok 1400zł na wzmacniacz i słuchawki. To będą moje pierwsze prawdziwe słuchawki. Teraz kwestia czego oczekuję od przyszłego systemu słuchawkowego: bas- nie musi być konieczne jakiś potężny, średnica- raczej muzykalna i analogowa (coś jak "oxygene" JMJ), góra- teraz słucham na 27tbfc/g, ale oczekuję czegoś delikatniejszego. Z najcięższych rzeczy, które słucham to rock lat 60-80, czyli raczej nie za ostre granie, po za tym to jakiś żywszy jazz , vangelis i inne takie relaksujące brzmienia. Zważywszy na to że PODOBNO wszystkie wzmacniacze grają tak samo :))) to wolę wiecej przeznaczyć na słuchawki niż na wzmacniacz. Wg lektury forum wybrałem kilka słuchawek: beyerdynamic d880(pro), sennheiser hd600/650, może coś z ultrasone? (nie ogarniam jeszcze tych ich modeli). Co do wzmacniacza to za dużo kasy nie zostanie. Ewentualnie mogę więcej przeznaczyć jeśli będzie to diy (nie jestem frajerem żeby kupować drożej coś co można samemu zrobić :)), np poczekałbym na sohę mk4 (w ilu zł się zmieściliście ze swoimi sohami?) albo jakiś OTL (powinno być jeszcze taniej niż soha).
Czyli w skrócie- ma być muzykalnie.
Używane sprzęty w dobrym stanie jak najbardziej wchodzą w grę.
Aaa.. cedek to denon dcd-820 na pcm56, czeka aż zabiorę się za lampizację.
PS. Gdzie w Warszawie można posłuchać tych słuchawek w jednym miejscu?
Pozdrawiam