Audiohobby.pl

DAC+dodatki trudny dobór

intuos

• 1003 / 6104
  • Ekspert
02-06-2008, 12:22
moze od poczatku.

Wydaje mi sie ze sluchawki sa najlepszym odnosnikiem jak co gra ,z tad Amadeuz to stwierdzenie, unikamy tego jak akustyka pokoju wplywa na odtwarzanie muzyki."absolutu dla ogolu n i e osiagniesz intuosie :-) "oczywiscie :))
Co do yamaszek Amadeuz to zanim o nich wyrazisz zdanie powinienes ich posluchac przez tydzien, maja zupelnie inny typ prezentacji dlatego szybka przesiadka na nie a potem na dynamiki tworzy taki a nie inny efekt.
Forum head-fi jest spora kopalnia wiedzy a autorytety jak Duggeh ma o tym typie konkretne zdanie ktore ostatnio kolega Szwagiero umiescil na forum.

Gagacek, jezeli bedzie mozliwosc napewno pojawie sie w Krakowie :) lacznie z tym CD,narazie jest u mnie goscinnie...ale doloze wszelkich staran by go zabrac do Krakowa.

tak na marginesie koledzy.
Ci co sluchali sprzetu z najwyzszej polki ale DZWIEKOWEJ wiedza ze w pewnym momencie wybieramy dany typ prezentacji. Dlatego stwierdzilem o pewnej magii ktora dla mnie ten CD o ktorym mowie ma a inne maja jej mniej.
Wiem ze jednym moze sie nie spodobac innym bardzo.

Ale tak na koniec,
bardzo rzadko zabieram glos na forum, a kiedy to robie to z jakiegos powodu i wzgledu. i dlatego ze faktycznie mam jakies konkretne zdanie na dany temat
Napewno nie chce nikomu tu nic udowadniac gagackowi ze jego audionote to niestety ale nie szczyt.
bardzo prawdopodobne, ze w jego systemie nastapila synergia pomieszczenia i sprzetu i kropka nad i.....nie atakujac nawet tego ze audionote to bardzo dobry klocek.

takze prosze o jak najwiekszy luuuzzzz...:)
to forum ma laczyc, bo AS dzielilo.....
pzdr

zoltar7

• 1309 / 6107
  • Ekspert
02-06-2008, 13:16
intuos
nie wiem czy coś przegapiłem, ale nadal nie wiem jaki masz CDek. Mógłbyś podać typ i napisać (jeśli masz taką wiedzę) co w nim zmieniono (tj. "tuningowano").

AmAdeuz

• 44 / 6101
  • Użytkownik
02-06-2008, 14:12
intuos
Nigdzie nie napisalem zlego slowa o Twoich sluchawkach jak i Cd, nie watpie ze dobrze graja. Bez wzgledu na forum takie sformuowania (jak tez te dot. Yamaszek) zawsze beda budzic dosc rozne reakcje. Zweryfikujcie, napiszcie jak bylo i ok. Tylko nie piszcie ze cos co rozklada accu i an nie wpasowalo sie w czyis tor ;-)

gagacek

• 189 / 6022
  • Aktywny użytkownik
02-06-2008, 15:59
intuos
>Napewno nie chce nikomu tu nic udowadniac gagackowi ze jego audionote to niestety ale nie szczyt.
No ja Ciebie bardzo przepraszam, nie gniewaj się ale palnąłeś z tymi porównaniami jak gołąb o parapet i ja tylko ustosunkowałem się do tego. Jak widzę, nie tylko z resztą ja.
Porównamy w realu, wtedy dowiesz jak ten "nie szczyt" gra i z jakimi zawodnikami dawał sobie radę. A potem porozmawiamy sensownie na temat. Dalej też nie wiem co to za wytwór-potwór, który tak rozkłada po kątach wszystkie hihiendowe oszołomstwa. Pozdr.:)

intuos

• 1003 / 6104
  • Ekspert
02-06-2008, 17:48
zoltar,
no narazie powiedzmy ze jeszcze nie jest moj ten CD...
to co w nim zmieniono, duzo, cale wyjscie jest na lampie/lampach,
osoba ktora ingerowala w ten cd nawet przez mojego juz nie zyjacego przyjaciela byla uznawana za lepszego od niego samego,
Jest to moj bardzo dobry kolega ktory do tematu lamp podchodzi bardzo niekonwecjonalnie, ma wlasne patety na pewne  zagadnienia i tyle, a z forum nie chce miec nic wspolnego.
Dla mnie to mistrz w lampach, pokazal mi lampy od zupelnie innej strony, no ale ze nie jestem elektronikiem to nie stety ale narazie wiedze przyswajam powoli.

Amadeuz,
yamszki dla mnie nie tyle sa referencja co sposobem na sluchanie muzyki, i to drugie stwierdzenie jest dla mnie duzo bardziej wartosciowe, bo jest duzo referencji w swiecie audio, nie chce ich negowac bo wiele z nich sobie na to zasluzylo, natomiast yamaha stworzyla orthodynamiki ktore uwazam za krolowe sluchawek w swiecie orthodynamicznym. Dzwiekiem blizej im do elektrostatow niz do dynamikow, dlatego nie podejmuje sie od jakiegos czasu porownania pomiedzy roznymi rodzajami driverow.

gagacek,
"Porównamy w realu, wtedy dowiesz jak ten "nie szczyt" gra i z jakimi zawodnikami dawał sobie radę. A potem porozmawiamy sensownie na temat. Dalej też nie wiem co to za wytwór-potwór, który tak rozkłada po kątach wszystkie hihiendowe oszołomstwa. Pozdr.:)"

alez jak najbardziej nie moge sie doczekac tego porownania:)
wiem ze to co napisalem zabrzmialo troche irracjonalenie, nie chcialem by tak to zostalo odebrane.
Mam nadzieje ze uda mi sie w lato na weekend wpasc do Krakowa i spotkac sie z tymi ktorym to obiecalem ale i poznac na zywo mam ochote wielka.
gagacek jezeli sie okaze ze audionote jest lepszy to bedzie nawet lepiej, bo bedzie to sygnal dal mojego kolegi ze jest jeszcze pare rzeczy ktore trzeba poprawic, bo nie ma nic gorszego jak spoczecie na laurach:)))
pzdr.

a co to za sprzet to dowiecie sie na miejscu w Krakowie:)
zreszta sprzet jak kazdy inny-troche mechaniki , materialow, tyle ze duzo serca w niego wlozono, moze dlatego tak serdecznie gra :)

zoltar7

• 1309 / 6107
  • Ekspert
02-06-2008, 18:25
To trzeba było od razu gadać, że masz bufor lampowy. Ja tam jadę na "tranzystorowych" DACach mam już trzy różne :))

intuos

• 1003 / 6104
  • Ekspert
02-06-2008, 19:35
zoltar7,
w tranzystorach jest potencjal tylko tak samo jak w lapach trzeba wiedziec jak do nich podejsc.
np nalesnik Sw.p. Wlodka gral jak lampa...tylko ze jeszcze inaczej, cos jak polaczenie tranzystora i lampy, a raczej ich najlepszych zalet.

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
02-06-2008, 20:45
Tomek, Włodkowi się po prostu udała rzadka sztuka stworzenia wzmacniacza przeźroczystego. Mnie się ostatnio udało zrobić coś takiego do słuchawek - gra tak, jak źródło, które podepnę, nie wiem na ile dokładnie, ale barwy dźwięku przenosi dowolne podane, podobnie ze sceną, czy to z AudioNemesisa DC-1 up-grade, czy mojego przerabianego Technicsa, czy DACa CEC DX51. Dlatego - co może brzmi dość durnie - kształtuję ostatnio brzmienie zestawu słuchawkowego grzebiąc w CDku. :)

Rafaell

• 5033 / 6101
  • Ekspert
02-06-2008, 20:55
Tak tylko ten jego wzmak słuchawkowy mógł zabić, były tam jakieś spore napięcia na wyjściu i nie mogłem do niego podpiąć wtedy Lake People G99/2 .
Sprzęt przeźroczysty ma to do siebie że ujawnia każdą różnicę w torze jak i nagraniu z najdokładniejszymi detalami i na przykład dzisiaj słyszę jak 3PR podle nadaje wysokie  tony no ale chłopaki nie słyszą sygnał przecież mają w normie :)

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
audiostereo.pl-ukradzione mi forum;jedyny legalny właściciel swoich postów i czytanej bezprawnie prywatnej korespondencji

IQ Partners S.A.nie dziękuję zostałem oszukany a ich akcje lecą na pysk
Site S.A.nie dziękuję zostałem oszukany czy powierzyłbyś reklamę i pieniądze komuś takiemu ?

Rafaell

• 5033 / 6101
  • Ekspert
02-06-2008, 21:05
Czy ktoś sie zetknął z tym DAC-em ?

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
audiostereo.pl-ukradzione mi forum;jedyny legalny właściciel swoich postów i czytanej bezprawnie prywatnej korespondencji

Site S.A.nie dziękuję zostałem oszukany czy powierzyłbyś reklamę i pieniądze komuś takiemu ?

Rafaell

• 5033 / 6101
  • Ekspert
02-06-2008, 21:07
Jeszcze jedno zdjęcie
Rafaell

rochu

• 332 / 6074
  • Zaawansowany użytkownik
02-06-2008, 21:21
Jeeezuuuuu, Rafael.
Nic nie da się odczytać ze zdjęcia.
Co to za producent?

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
02-06-2008, 21:33
Rafaell, ja pisałem o wzmacniaczu głośnikowym Włodka, Sławek był taki "prawie", Włodek zresztą pisał, co mu w nim nie leżało, a ja to na HD600 słyszałem. W mieszkaniu u Włodka Naleśnik + Marańciunio wypadły dużo lepiej niż na Audio Show, pewnie z racji mniejszego pokoju i innej jego akustyki - ściany w starym budownictwie, pewnie cegła, no i regały z książkami. Poza tym ja nie wiem, czy Włodek do końca naprawił swoje klocki po awarii przed Audio Show. Cześć jego pamięci i koniec off-topu. ;)

josef

• 536 / 6107
  • Ekspert
02-06-2008, 21:41
>> rochu, 2008-06-02 21:21:17
Jeeezuuuuu, Rafael.
Nic nie da się odczytać ze zdjęcia.
Co to za producent?

Monarchy Audio

josef

• 536 / 6107
  • Ekspert