zoltar,
no narazie powiedzmy ze jeszcze nie jest moj ten CD...
to co w nim zmieniono, duzo, cale wyjscie jest na lampie/lampach,
osoba ktora ingerowala w ten cd nawet przez mojego juz nie zyjacego przyjaciela byla uznawana za lepszego od niego samego,
Jest to moj bardzo dobry kolega ktory do tematu lamp podchodzi bardzo niekonwecjonalnie, ma wlasne patety na pewne zagadnienia i tyle, a z forum nie chce miec nic wspolnego.
Dla mnie to mistrz w lampach, pokazal mi lampy od zupelnie innej strony, no ale ze nie jestem elektronikiem to nie stety ale narazie wiedze przyswajam powoli.
Amadeuz,
yamszki dla mnie nie tyle sa referencja co sposobem na sluchanie muzyki, i to drugie stwierdzenie jest dla mnie duzo bardziej wartosciowe, bo jest duzo referencji w swiecie audio, nie chce ich negowac bo wiele z nich sobie na to zasluzylo, natomiast yamaha stworzyla orthodynamiki ktore uwazam za krolowe sluchawek w swiecie orthodynamicznym. Dzwiekiem blizej im do elektrostatow niz do dynamikow, dlatego nie podejmuje sie od jakiegos czasu porownania pomiedzy roznymi rodzajami driverow.
gagacek,
"Porównamy w realu, wtedy dowiesz jak ten "nie szczyt" gra i z jakimi zawodnikami dawał sobie radę. A potem porozmawiamy sensownie na temat. Dalej też nie wiem co to za wytwór-potwór, który tak rozkłada po kątach wszystkie hihiendowe oszołomstwa. Pozdr.:)"
alez jak najbardziej nie moge sie doczekac tego porownania:)
wiem ze to co napisalem zabrzmialo troche irracjonalenie, nie chcialem by tak to zostalo odebrane.
Mam nadzieje ze uda mi sie w lato na weekend wpasc do Krakowa i spotkac sie z tymi ktorym to obiecalem ale i poznac na zywo mam ochote wielka.
gagacek jezeli sie okaze ze audionote jest lepszy to bedzie nawet lepiej, bo bedzie to sygnal dal mojego kolegi ze jest jeszcze pare rzeczy ktore trzeba poprawic, bo nie ma nic gorszego jak spoczecie na laurach:)))
pzdr.
a co to za sprzet to dowiecie sie na miejscu w Krakowie:)
zreszta sprzet jak kazdy inny-troche mechaniki , materialow, tyle ze duzo serca w niego wlozono, moze dlatego tak serdecznie gra :)