electro, to nie kwestia gustu - zapewniam Lampizacje tez pewnie mozna zrobić taką sobie. Słuchajac premium dac(kabel stereovox hdse) nie było w tym dźwieku niczego co w danych systemach miałoby jakąkolwiek przewagę nad nawet niedrogimi źródłami. Mogę napisac tylko to co słyszałem - podobnie jak Ty. Za to zlampizowane playery stawialiśmy przy np. Wadii 861, CEC DX71, Unico i jeszcze kilku innych.
U ans NOS DAC premium niestety nie zagrał - dlaczeo nie ma pojęcia. Za napędy robiły rózne urzadzenia, cdm4 philipsa, dvd yamahy i cec 51. W kazdym wypadku pojawiała sie ta sama łatwa do wychwycenia "sygnatura" NDP.
Nie miało to niestety zbyt wiele wspólnego ze swobodą, dynamiką czy naturalnoscia...oczywiscie mozna przyjac ze wszytskie systemy na których byl słuchany to byla kaszanka :))))
....ale prosciej bedzie chyba ze większość świetnych urzadzeń gra w nich bez problemu nie powodując obojetnosci wobec przekazu.
podkreślam - nikt nie twierdzi ze NDP jest do bani, tylko ze u nas powiedzmy tak zagrał(na kilku systemach)
Za to tak jak pisaqłem zlampizowane playery(i to tańsze od soniaka o którym piszesz dają radę)
Sorki, jezeli porównywałeś NDP do Luxmana(jaki model ?) i wyszło ze wiecej frajdy sprawił Ci Luxman to chyba wiesz co mam na myśli ?