Hmm , po kilku dniach grania non stop moge stwierdzic ze hd800 sa obecnie najlepszymi sluchawkami z tych ktore posiadam . A mam obecnie rs1,sr60,sr60i,k601,k701,dt880pro plus troche dokanalowek i sn60 .
Niestety nie dysponuje sensaurisem by odniesc sie do faktu jakoby tor ograniczal jakos te sluchawki . Jak na razie z soha 2 hd800 graja moim skromnym zdaniem bardziej niz dobrze . Dla porownania skozystalem z wzmacniaczy project , vincent , cayin , gainclone , mxm , chumi amp . W calym towazystwie jedynie z cayinem i soha2 uzyskalem najlepsza synergie . Cayin wyposazony w standardowy yyp lamp , w soha philipsy e88cc gold .
HD800 sluchalem mniejwiecej z potemcjometrem na godzinie 10 gdy uzylem w torze DAC natomiast z samym CD na godzinie 12 .
Nie zanotowalem jakiegokolwiek ubytku dynamiki , nasycenia dzwieku czy ubytkow w sferze mikrodynamiki . W kwestii przestrzennosci HD800 i K701 tylko mikroskopijnie goruja nad RS1 , bas , jego miesistosc i dynamika byly najlepsze w HD oraz DT ze wskazaniem na te pierwsze . Najwieksza przyjemnosc z odbioru muzyki sprawily osiemsetki ale nadal rocka wole sluchac na grado .
Sam fortepian bezblednie oddaly HD800 oraz AKG k701 , te ostatnie mialy pewne ubytki w dolnych rejestrach .
Glos ludzki najlepiej zabrzmial na RS1 i HD800 .
Z mptrojkami playerami bez wzmaka hd800 to byla tzw kupa , tu wygraly grado .
Bardzo duzo dla dzwiecznosci i odpowiedniej naturalnej miekkosci wysokich tonow w malych jazzowych skladach robi DAC . Bez niego w torze kazde sluchawki graly jakby sucho . Wczesniej gdy DACa nie mialem zupelnie tego efektu nie slyszalem , nie przeszkadzal mi .
Niestety brak mi jakiegos high endowego wzmacniacza by wydobyc wszystko z toru i co za tym idzie ze sluchawek .
Podsumowujac ; hd800 zagraly znakomicie ale na pewno nie zrobily \'\'miazgi\'\' z rs1 czy k701 . Rzeklbym ze lacza najlepsze cechy dt880pro i akg k701 a nie powielaja ich wad ale nie wyprzedzaja ich o tzw lata swietlne . Graja tak jak moglyby grac hipotetyczne akg k801 - kolejny wyzszy model .
Ze wszystkich sluchawek ktore mam tylko ep630 i HD800 lapia logowanie sie do sieci telefonow komorkowych .