Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

Alucard

• 2732 / 4319
  • Ekspert
13-04-2026, 22:10
Zapewne. Nie wiem jak wkładki gramfonowe bo nie mam gramofonu i nie śledzę, ale generalnie jeśli chodzi o słuchawki to ta firma stanęła w miejscu dawno temu i pod pewnymi względami nie moze konkurować z słuchawkami typu Audeze LCD2 czy dynamikami innych firm, jeśli chodzi o dźwięk. Nie spełnia po prostu pewnych oczekiwań nowoczesnego słuchacza. To dość niszowe strojenie. Dla mnie dźwięk z większości ich modeli zawsze był zbyt płaski, tylko PS500e miały taką prawdziwą trójwymiarową głębię basu np aczkolwiek nie były takie jak to się mówi Gradowe do końca. RS2e były fajne, super barwa ale właśnie coś z tym basem nie tak. GS1000e sam nie wiem, z nimi coś było nie tak. Tam się nie dało wycisnąć basu nawet żadnym EQ. Ja się powoli przymierzam do kupna prawdziwych Włoskich słuchawek, od Włoskiego Włocha, nie Amerykańskiego. Po głowie chodzą mi Spirit Torino. Zapewne Radiante, ale marzy się Valkyria. Ale nowej serii Grado chciałbym posłuchać, może RS1 na początek. Z czym że, tak jak mówisz, ciężko z tym będzie. Sprzedaż tej marki chyba po prostu nie idzie. Ludzie dziś przerzucili się na tanie planary z Chin, TWSy i doki. To też jest powód, Współczesny audiofil to nie uwiązany kablem przy wielkim lampiaczu,  stary dziad który siedzi w fotelu godzinami, tyllo często przemieszczający się koleś któy słucha w biegu i kiedy ma wolną chwilę. Chyba oólnie coraz mniej osób celebruje dziś słuchanie muzyki, a po prostu sobie słucha.
Największy słuchawkowy GURU w Polsce.