Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

asmagus

• 4439 / 5908
  • Ekspert
30-06-2009, 16:54
Fakt, zakręciłem się - szukam po forum informacji o produkcji Electro Harmonix\'a w Rosji i nie mogę rozgryźć dlaczego "HA"merykański produkt jak EH 6922 GP ma duzy napis made in russia?

mordensiur

• 934 / 6277
  • Ekspert
30-06-2009, 20:56
Zaraz przyjdzie pani przedszkolanka, zabierze zabawki i wywali was z tej piaskownicy...

I dziwic się chłopakom na Wiejskiej...

Paszeko

• 1277 / 5928
  • Ekspert
30-06-2009, 21:52
>> asmagus, 2009-06-30 16:54:21
>Fakt, zakręciłem się - szukam po forum informacji o produkcji Electro Harmonix\'a w Rosji i nie mogę rozgryźć dlaczego "HA"merykański produkt jak EH >6922 GP ma duzy napis made in russia?

Czy mogę odpowiedzieć już teraz, czy dopiero jak offtopy znikną? :P Fabryki lamp nie da się już zbudować w dzisiejszych czasach (no, wyjątkiem może są Chiny). EH nigdy nie produkował lamp u siebie w New York, to byli specjaliści od efektów gitarowych,a zamawiali jedynie lampy u istniejących już producentów. Parę lat temu udało im się kupić jednak jedną z największych fabryk lamp elektronowych w Rosji, w Saratowie i stąd zgodny z rzeczywistością napis Made in Russia.
Jeśli się mylę to poprawcie mnie ale obecnie w USA nikt nie produkuje już lamp. Po RCA, Western elektryku, Sylvanii, Tungsolu, Raytheonie nie zostało już śladu. Pardon, Raytheon produkuje ale takie cacka. Niedługo będą u nas, pod Warszawa. :)

majkel

• 7477 / 6359
  • Ekspert
30-06-2009, 22:13
Piotrze, nie było żadnych gróźb pod konkretnym adresem ani pouczania z mojej strony, ja tylko uważam, że usuwanie swoich wpisów z rozmów z kimś prowadzonych to nietakt wobec tej osoby, i tak oceniam wszystkich, którzy w ten sposób postąpili. Natomiast uważam, że każdy ma prawo rozporządzać swoimi wypowiedziami pisanymi, i dobrze że taka opcja jest, szkoda że bez dostępu do każdego postu z osobna.  
Jeśli chodzi o moją obecność na audiostereo, to na pewne wiadome tematy nie rozpisuję się tak jak bym mógł, raczej kieruję poszukujących tutaj. Plus jakiś tam wkład w wątki słuchawkowe AH - nie mnie to oceniać. Tyle mojego koleżeństwa, a dzisiejszą wymianę zdań traktuję właśnie jak wymianę poglądów między kolegami. Jeśli opuścisz to forum, to ja uszanuję Twoją decyzję jako konsekwencję w postępowaniu według własnych poglądów życiowych, natomiast mój szacunek dla samego siebie plus odrobina wygody nie zmotywuje mnie do zarejestrowania się w nowym miejscu. Pewnie więcej fanów słuchawek prezentuje podobną postawę - zgaduję, nie wiem. Zresztą ja takiego miejsca nie widzę w internecie, bo też wnikliwie nie szukałem, raczej trzeba by je stworzyć.
Można sobie odkopać moje pierwsze wpisy po zarejestrowaniu się tutaj, od razu napisałem jak widzę obecność na tym forum, co zamierzam zrobić z nickiem na AS, i prowadziłem kilkudniową dysputę z lancasterem na temat planów, zasadności przenoszenia się, itp. Dałem się przekonać i na razie nie zmieniłem zdania w tej kwestii.
Jest jeszcze jeden trywialny powód - nie mam innego kontaktu z niektórymi osobami z AS jak przez forum, a są to znajomości sprzed lukarowej transakcji.

magus

• 20990 / 6362
  • Ekspert
30-06-2009, 22:24
Piotr,

nie musisz niczego nigdzie wieszać
sprawa załatwiona - wystarczy to, co napisałeś
(moja serdeczna prośba - nie pisz takich rzeczy w tonie twierdzącym dopóki nie jesteś naprawdę pewien - choćby dlatego, ze to łatwa pożywka dla józwy i innych takich "moralistów")

co do doradztwa - wielu z nas wyrażało swoje zdanie, jak powinna wyglądać moderacja na tym forum (ty sam należysz do "czołówki" takich "doradców")
 zwyczajnie zależy mi na uczciwości i przejrzystości na AH (po doświadczeniach na AS) i dlatego się przy tym upierałem (jak bym był moderatorem, to bym pewnie sam taki wątek utworzył bez zbytnich ceregieli - nie uważałbym akurat tego za przekroczenie kompetencji)

co do nicków - jestem pewien na 100% (niech będzie na 99,99%, "bo Kopernik..., etc"), ze pomyliłeś co najmniej 3, o ile pamiętam
Odszedł 13.10.2016r.

lenar_87

• 108 / 6072
  • Aktywny użytkownik
01-07-2009, 00:32
z forum moj kontakt zerwal sie w srode w godzinach mocno rannych... potem rajd polski, przeprowadzka i co widze?! ku mojej uciesze wszyscy zra sie jak za starych dobrych lat na AS.pl :) jak wy (ludzie dojrzali) smieszycie mnie (studenta) to bania mala :)...

aha zapomnialbym dodac - czekam na pojazdy w moja strone za ten wpis... a poniewaz wrzuty nigdy nie sa na temat i wcale nie odnosza sie do wpisu osoby pojezdzanej to tylko dodam ze waze 100kg i mam 1,83m wzrostu wiec mozna mi pojezdzac od grubych swin :)

POZDRAWIAM!

fallow

• 6463 / 6329
  • Ekspert
01-07-2009, 10:47

Rolandsinger

• 2894 / 6360
  • Ekspert
01-07-2009, 11:39
A więc mocna sybilacja, poza tym ideał. Nihil novi, jest wiele takich słuchawek.

Dla mnie brak sybilacji to jest podstawowa cecha dobrych słuchawek, tak więc HD800 definitywnie nie są dla mnie. Miałbym rezygnować z pewnych nagrań tylko dlatego, że słuchawki ich nie tolerują?

Hi-endy sprzedane, nowe oferty wkrótce :)
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

fallow

• 6463 / 6329
  • Ekspert
01-07-2009, 11:53
Roland, kup w koncu te Denony D7000 i problem z glowy :))

pastwa

• 3846 / 6359
  • Ekspert
01-07-2009, 12:12
Co wylowilem z tej recki (dzieki Fallow), HD800 maja:

- genialnie rysowana przestrzen (najlepsza ze wszystkich sluchawek znanych recenzentowi w tym: R10, L3000, GS-1000) w glab i wszerz,
- znakomicie artykulowana i pelna srednice,
- super transparentna/czysta gore chociaz nie neutralna, ktora ma czasem tendencje do nieprzyjemnego sybilowania, ale to, mysle, mozna by chyba zalagodzic reszta toru,
- i bas, wagowo na poziomie dt 880 (i jest go mniej w porownaniu do hd 600 i 650), tutaj niestety ciezko bedzie pomoc, zwlaszcza jak ktos lubi muzyke organowa, czy tez taka, ktora wykorzystuje niskie dzwieki konsekwentnie, rock, metal badz Amona Tobina :"))
- nie sa wcale latwe do nalezytego wysterowania, czytaj, wymagaja starannie dobranego toru.

I najwazniejsze, to byla recenzja z wykorzystaniem pewnych, konkretnych urzadzen (zrodel i wzmacniaczy), zatem nie zdziwie sie jesli trafi sie ktos kiedys, piszacy o super basie i gladkiej gorze hd 800 :"))

Rolandsinger

• 2894 / 6360
  • Ekspert
01-07-2009, 12:38
@ Fallow

Muszę jeszcze moje Maleństwo przekonać do tych 1000 baksów:) Z tym będzie ciężko, bo obiecałem już nie kręcić.

Sobota aktualna? Czy może niedziela, jeśli nie to napisz do stork`a.

____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

asmagus

• 4439 / 5908
  • Ekspert
01-07-2009, 12:58
Pewnie wyjdę na ignoranta ale cóż, kto nie pyta ten błądzi... co to jest sybiliacja?

fanpiw

• 163 / 5905
  • Aktywny użytkownik
01-07-2009, 13:03
syki przy wysokich tonach

Rolandsinger

• 2894 / 6360
  • Ekspert
01-07-2009, 13:04
Nieprzyjemne podkreślanie syczących głosek: s, sh, tsch, itp.

fallow

• 6463 / 6329
  • Ekspert
01-07-2009, 13:20
W ramach uscislenia te syki nie sa wcale w wysokich tylko w wyzszej srednicy.