Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

Rolandsinger

• 2894 / 6353
  • Ekspert
28-05-2009, 13:20
Nadal sądzę, że facet żartuje i robi sobie z Was polewkę. RS1000i???

Ponadto jeśli nie żartuje, to jest jeszcze gorzej, to typowy przypadek uzależnienia, taki sam jak hazard czy alkohol. To są słuchawki, dla ex-prezesów, którzy mając stępioną recepcję pow. 8kHz i dylemat co zrobić z odprawą.

Hi-endy sprzedane, nowe oferty wkrótce :)
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Rafaell

• 5033 / 6349
  • Ekspert
28-05-2009, 13:20
>> rezasurmar, 2009-05-28 13:07:50
Gratuluję zakupu i myślę że jako elektronik zmajstrujesz coś naprawdę godnego do GS1000i , no ale dobre źródło to raczej trzeba będzie kupić, chyba że jesteś mocny i coś sklecisz np. na mechanizmie CDPro2M

rezasurmar

• 61 / 5908
  • Użytkownik
28-05-2009, 13:21
A tak już na całkiem poważnie, znacie może jakiś \'tani\' DIY który dobrze zagra z GS1000i, czytałem że forum II jest nie drogi i całkiem przyjemny ?
GRADO GS1000i

lenar_87

• 108 / 6065
  • Aktywny użytkownik
28-05-2009, 13:23
>> rezasurmar, 2009-05-28 13:04:18
PS. Piotrze nie denerwuj się, przebrnąłem przez ten cały wątek (300stron zajęło mi to kilka dni ;). Nauczyłem się ignorować ludzi pokroju rolanda ;P.
GRADO RS1000i

Nie rozumiem czemu nauczyles sie ignorowac Rolanda? Za poglady? Za to ze ma inne podejscie do audio niz wszyscy? Jesli tak to ja w tym momencie zaczynam ignorowac Ciebie. Ok wpis Rolanda w Twoja strone nie byl zbyt szczesliwy i mozna sie zbulwersowac (btw - Roland albo miales cos bardzo glebokiego na mysli albo ten wpis jest nader plytki jak na ciebie) ale faceta trzeba szanowac za to ze ma cywilna odwage przeciwstawic sie swoimi pogladami madrosci tlumu. Nie mnie wyrokowac czy ma racje czy nie... ale nalezy mu sie szacunek.

majkel

• 7477 / 6352
  • Ekspert
28-05-2009, 13:23
@rezasurmar, zmień sobie avatara na ładniejszego. :)

Rolandsinger

• 2894 / 6353
  • Ekspert
28-05-2009, 13:33
@ lenar87

Ja nadal myślę, że to żart.

Wyobraź sobie, ze ktoś pisze, ze nabył koła do Ferrari Enzo i się kompletnie spłukał, a w garażu dorobi sobie resztę i wyjeżdża z zapytaniem: a gdzie kupić podzespoły do silnika, bo na razie mam kadłub silnika z Fiata Uno, w końcu ten sam koncern.

Natomiast jeśli narpawdę ktoś rujnuje budźet rodzinny aby mieć słuchawki, na które go realnie patrząc nie stać, a tym bardziej na zestaw pod nie, to jest to już choroba. Dokładnie jak w filimie o Grekach:

____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

kopaczmopa

• 786 / 6292
  • Ekspert
28-05-2009, 13:40
choroba albo pasja Roland - nie Tobie ani mnie ani nikomu to oceniac - choc oczywiscie zakrawa to o jakas patologie gdy ktos kto zarabia 1000zl kupuje sluchawki za kilka razy tyle.
ciekawosc brzmienia

majkel

• 7477 / 6352
  • Ekspert
28-05-2009, 13:41
@lenar_87, mądrość tłumu masz na head-fi.org, wielu nawet etatowych guru mieniących się fanami Grado wytłumaczą Ci dlaczego RS1 są lepsze od GS1000, albo że te drugie nigdy ich nie przekonały. Dla mnie to są jedne z bardzo niewielu słuchawek, które robią wrażenie, jakoby nie było dla nich rzeczy niemożliwych. Co z nimi zrobisz, to będziesz miał, a że prawda potrafi zakłuć w oczy to inne zagadnienie, tylko, na Światowida, nie wińmy za to Grado.

rezasurmar

• 61 / 5908
  • Użytkownik
28-05-2009, 13:41
Lenar_87

szanuje poglądy innych i nie krytykuje za ich wybory, każdy robi co lubi, ale na głupie odzywki reaguje tym samym, nie jestem aż tak asertywny (może dlatego ze nie jestem psychologiem ;). Każdy słucha czego lubi i na czym najbardziej lubi. Mnie po prostu , primo nie stać, secundo nie mam tyle samozaparcia by żonglować sprzętem. W tym i kilku innych wątkach jest tyle szczegółów jeśli chodzi o brzmienie poszczególnych systemów słuchawek etc. Preferencje muzyczne mam zbliżone do PR, czyli klasyka, ew Led zeppelin, Pink Floyd. Nie jestem zatwardziałym audiofilem ani też zdecydowanym melomanem któremu nie przeszkadza muzyka odtwarzana na jamniku. Lubie słuchać muzyki lubię się w nią wgryzać, ale tez chciałem na tyle przeźroczyste słuchawki na ile się da. Gdy by Polskie sklepy były bardziej wyposażone i wystarczyło by pojechać do jednego lub max 3 sklepów i mieć przegląd przez większość topowych modeli to może faktycznie kupił bym inne, ale może jestem masochistą, poczytałem posłuchałem tylko kilku sporo tańszych modeli i wiem że leży mi idealnie szkoła Grado. Cenie sobie zdanie każdego, ale powtórzę się, cenie zdanie ludzi mądrze mówiących jak Piotr czy follow lub majkel. Są dużo bardziej audiofilscy niż ja, ale czytając ich wypowiedzi i fakt że to nie oni dolewają oliwy do ognia, kłócą się bez sensu czy używają dziwacznych argumentacji stawia ich w moich oczach zdecydowanie wyżej.
GRADO GS1000i

rezasurmar

• 61 / 5908
  • Użytkownik
28-05-2009, 13:45
roland, nie zrujnowałem domowego budżetu, tylko miałem przewidzianą dużo mniejszą kwotę na słuchawki. A chęć posiadania sprzętu dobrej klasy siedzi w większości z nas. są ludzie którzy potrafią słuchać muzyki na brzęczkach komputerowych, ale czy oni słuchają tej muzyki, czy tylko zapełniają sobie pustkę wypełnioną ciszą. Patrząc w jakim kierunku idzie muzyka w Polsce i na świecie, strach pomyśleć że tak naprawdę dzisiejsze trendy są kreowane przez marketingowy bełkot, bo ludzie przecież słuchają nie tego co chcą tylko to co leci w mediach.
GRADO GS1000i

Rolandsinger

• 2894 / 6353
  • Ekspert
28-05-2009, 13:51
Gratuluję zakupu i zupełnie szczerze życzę wiele satysfakcji z jego posiadania/używania/słuchania.

Myślałem, że żartujesz, sorry.

Rafaell

• 5033 / 6349
  • Ekspert
28-05-2009, 13:54
>> rezasurmar, 2009-05-28 13:45:29
>dzisiejsze trendy są kreowane przez marketingowy bełkot, bo ludzie przecież słuchają nie tego co chcą tylko to co leci w mediach.

No ale my się nie damy i słuchamy także tego czego "Wszyscy" nie słuchają

Może by założyć taki poznawczy wątek "Żródła muzyki ogólnie nieznanej"

Rafaell

rezasurmar

• 61 / 5908
  • Użytkownik
28-05-2009, 13:56
Nie ma sprawy, jestem nerwowy przyznaje. Nie uznaje pół środków, wiem że za tą kasę miał bym cd+wzmak+słuchawki, ale czy by mnie to zadowoliło, na początek może tak, ale co dalej, przy jednak dużej różnicy w cenie w przypadku sprzedania używanych dopłacać w nieskończoność do lepszych. Tak kupiłem raz i nie mam zamiaru się pozbywać. Teraz pozostaje mi do czasu ich wygrzania zrobić lub kupić do nich jakiś przyzwoity tor i wzmacniacz. Holdegrona muszę oddać w przyszłym tygodniu. Mam już zamówione części tzn. TPA i OP134 wiec clon holdregona zrobie w kilka dni, potem będę mierzył wyżej.
GRADO GS1000i

majkel

• 7477 / 6352
  • Ekspert
28-05-2009, 13:59
Ja słucham tego, czego chcę, media mnie nie wzruszają. Zmysł słuchu mi podpowiada co mi się podoba, i nakazuje wyłączać pewne radiostacje coraz szybciej, lub wręcz unikać. W sumie taki stan rzeczy nie jest zły, bo de facto nagrywa się nadal płyty na wysokim poziomie artystycznym zarówno pod względem wykonania, jak i masteringu. Deutsche Gramophon zatrudnia na kontrakt artystki jak Anna Netrebko lub Elina Garanca i już mamy dwa, a we współpracy nawet trzy albumy z zeszłego i tego roku, które potwierdzają, że dzieła i talenty nie przepadają, a w studiach nie siedzą tylko osoby niedosłyszące. Takich przykładów jest więcej, a odnajdywanie ich w dzisiejszej rzeczywistości to tylko kolejny powód do satysfakcji. Szkoda, że polska muzyka popularna znacznie obniżyła loty, ale też są zespoły pokroju Raz, Dwa, Trzy, które potrafią odświeżyć utwory klasyków sprzed kilku, kilkunastu i kilkudziesięciu lat dając im nowe, nie mniej interesujące życie. Według mnie nie jest źle, tylko główny nurt przypomina coraz mocniej rynsztok, ale to nie moje zmartwienie, lubię chodzić własnymi drogami. ;)

Rafaell

• 5033 / 6349
  • Ekspert
28-05-2009, 14:01
>> rezasurmar, 2009-05-28 13:56:39
Spiesz się powoli, posłuchaj troche wzmaków i wtedy coś sensownego zacznij klecić a na razie słuchaj z dziurki