Przeczytalem to porownanie Denonow, w konkluzji posiadacza wychodzi, ze w procesie wygrzewania modyfikowane MD5000 zmienily sie znacznie i na lepsze, a niemodyfikowane D5000 pozostaly niemal takie same jak byly, a co wiecej, MD5000 wyraznie je przeskoczyly w niemal kazdym aspekcie. Powstala zagadka, dlaczego D5000 sie niezmienily po tych 120 godzinach grzania, a MD5000 i to dramatycznie. Na moje zrozumienie obecne tych procesow, odpowiedz jest dosc prosta, ano jak sam posiadacz stwierdzil, MD5000 maja dodatkowe wypelnienie oddalajace je od uszy w wyniku czego musial on wyraznie podkrecic pokretlo mocy, znaczy sie glosnosci. I to jest wlasnie moim zdaniem zasadnicza przyczyna, MD5000 graly bowiem (ich przetwornik pracowal) na wyzszych poziomie mocy/wychylen tym samym sie wygrzaly (choc watpie czy do konca, patrzac na to malenstwo robiace za wzmacniacz) natomiast te niemodyfikowane, co najwyzej sobie poplumkaly, jako ze same tylko godziny, to w zasadzie niczego nie wygrzeja.
Naturalnie to tylko moje bajanie, to powyzej,ale tak mi sie pomyslalo to sie podzielilem uwaga :"))
ps. nie zdziwil bym sie rowniez, gdyby owo bumienie basu w Denonach bylo rowniez w duzej mierze efektem niewygrzania, u mnie GS 1000 bumily wszedobylsko jakies pierwsze 200-300 godzin (potem sie uspokoilo wyraznie), a zmiany konkretne (na calej lini) nastapily jak im doladowalem ostatnio moca, niestety nie dane mi tego teraz doceniac. To samo stalo sie jednak i z Dt880, po 5 latach grania/plumkania i kilkudziesieciu godzinach (w ostatnich dniach) lojenia, nie poznaje tych sluchawek. Samo to ze zeszly laskawie z godziny 12 na 10, wlasnie teraz tez o czyms swiadczy....
jeszcze do Rolanda,
Odnosnie tej uwagi jakoby GS 1000 mialy balans przesuniety do gory, u mnie, zwlaszcza pierwsze kilkaset godzin (niepotrzebnie, bo z mojej niewiedzy az tyle) to raczej byl on odrobine za malo wysuniety ale do gory(graly troche ciemno zwyczajnie), w ktorej chwilami czulem brak przyslowiowej kropki nad \'i\' w temacie jej ilosci/swietlistosci/rozjasnienia. No ale fakt, nie slyszalem tez standardowych (kabel) Grado.