>lancaster
na wejściu jest odbiornik BB i nazywa się DIR9001, coprawda mam odbiornik WM8804, który sie zapowiada, ale go jeszcze nie słyszałem,
>Bacek
DAC obecnie lata bez output stage, ale u mnie to nie stanowi, bo mam pre Msfalcona z OPA1632 na wejściu, ale:
- brak u mnie prostego filtra (w weckend zrobię) - bo cytując Molibdena po zastosowaniu filtrów cyfrowych filtry nie muszą byś strome i niskocięte, więc jakieś 1n na próby zaraz tam się pojawi.
- sygnał wziołem na żywca, ponieważ WM8741 daje 2v przy zasilaniu 3.3v, więc na ścisłość za przetwornikiem potrzebny jest filtr analogowy i bufor.
W moim przypadku za chwilę (wieczorami) skończę lutować buforek na fetach który popełniłem i już go mam w jednym egzemplarzu zaaplikowanego przed ugodami a za pre (pre mam na PGA2310 na wyjściu a to za mało wg mnie). Płytek pre mam kilka, coprawda z jednym małym bugiem, ale lata i nie marudzi.
Mała uwaga do wszystkich, ten DAC jest troche przewrotny, bo ma filtry cyfrowe w dwóch miejscach:
- po pierwsze w SRC jako upsamplerze, z definicji taka obróbka jest też filtracją oraz
- po drugie w przetworniku, ten przetwornik jest wyposażony w regulowane filtry cyfrowe.
A ponieważ SRC można łatwo ustawic w tryb bypas, to przewiduję sporo zabawy z filtrami oraz dyskusji co jest lepsze (jaka obróbka cyfrowa) - upsampling, czy też klasyczne filtrowanie..
Ponadto WM8741 wymaga zasilania wyłącznie 3.3 volta, więc stabilizatorki będą inne.