Misiomor chyba wolałbym się przejechać do Tonsilu, komorę mają bardzo porządną. Ceny L26 i W26 ostatnio uległy dość znacznym zmianom, w wyniku których W26 jest obecnie IMHO ekstremalnie przedrożony. Jeszcze kilka tygodni temu L26 w Polinku kosztował 505 pln a W26 1070 pln, teraz to odpowiednio 475 pln i 1300 pln. Jak widzisz W26 jest teraz nie 2, a niemal 3 razy droższy, jak dla mnie to lekkie przegięcie biorąc pod uwagę drobne różnice konstrukcyjne i pomiarowe między tymi przetwornikami.
Koncepcja L26RFXP/RS52/27TAFNCD spodobała mi się między innymi ze względu na niską cenę kompletu przetworników, na stronę w Polinku wyszłoby zaledwie w okolicach 750pln (koszt podobny do pojedyńczego W18EX czy 18W8531). Robiąc skrzynki samemu można by się zamknąć w kwocie ok. 2500-3000 pln za całość (oczywiście nie licząc ewentualnych pomiarów). Przy użyciu W26 tzw. value spada dramatycznie, a wzrost jakośći raczej tego nie odzwieciedla.
Cóż, nie pierwszy raz porywam się z motyką na słońce i dopiero po chwili dociera do mnie, że zbudowanie gotowego projektu to jedno, a skonstruowanie i odpowiednie dopracowanie go samemu to drugie. DIY strasznie uzależnia i cały czas chodzi mi po głowie jakieś porządne 3way, mimo że zarówno duży pokój, jak i fundusze na projekt będę miał dostępne dopiero za kilka miesięcy :)