Ja sie chcialem tylko troche pobawic i potrollowac. No ale zaden szanujacy sie audiofil nie zniesie jak sie psioczy na jego ukochane precjoza.
Napisze Ci tak:
- K1000 sypia dla mnie gora i nie maja basu
- PS1000 - wala dla mnie basem
- GS1000 za to sypia i gora i basem (nie wala bo ma slabe wypelnienie).
Wiec jak sie zmiksuje PS1000 z K1000 to wyjda GS1000 :)
>> -Pawel-, 2012-12-23 11:43:59
Gdyby w moim przypadku na odbiór słuchawek w co najmniej 70% składała się sama equalizacja to zaadoptowałbym sobie w playerze 10 różnych korektorów i cieszył się posiadaniem wszystkich światowej sławy hi endów :)
Mysle, ze zrobilbym tak samo :)))
Wiesz ja jestem programista, mam prosty algorytm, pierwszym krokiem jest sprawdzenie podstawowego warunku koniecznego. Jak w tak podstawowej sprawie jak sypanie gora i walenie basem juz cos nie gra, to nawet nie sprawdzam pozostalych krokow :)
Tak tak - to jest zawezone maszynowe nieaudiofilskie myslenie. Trzeba myslec audio-szerzej-filsko :) Wtedy sluchawki moga sie rozpadac, wyciekac z nich maz, kolic w leb, sypac czymkolwiek, eksponowac sybilanty, siac tysiacem zaklocen po harmonicznych a i tak bedziemy zadowleni - wszak to sa emocje jak obcowanie z legenda, czy ogolocenie portfela :)))
---
Co do wykresu K1000 ktory przedstawiles, ale to jest suchy RAW. Jezeli chcesz porownywac je do wykresow z Headphone.com - ktory traktuja te suche dane takze funkcjami symuljacymi to jak slyszy ten dzwiek czlowiek (tj. jak equalizuje echo etc.) to wtedy wykres K1000 wyglada tak: