Hammer znalazłem taki filmik
Już mniej więcej wiem jak to wykonać - śrubokręt torx z dziurką, pogłębić otwór i uciąć końcówkę. Potem zrobić na boku rowek na przewód, na to nabić tulejkę. Oczywiście wymiary pod drut 0,8mm. Na ali są, ale pod cieńsze przewody - szkoda. Na tokarce fajnie by to wyszło, ale nie mam.
ArturP wymieniłem na razie tylko na płytce wzmacniacza napięciowego oprócz dużych kondensatorów bipolarnych bo nie mam jeszcze takich. W samym torze sygnału pomijając kondensator stały pełniący funkcję filtru subsonicznego (0,22uF) niema żadnego kondensatora elektrolitycznego. Jedynie na wyjściu przedwzmacniacza gramofonowego są bipolarne.
Patrząc na A-88X wiem co mogę jeszcze zrobić zgodnie z fabryką bo płytki częściowo się pokrywają, reszta zmian to już moja inwencja twórcza.
Chciałbym posłuchać i porównać moje A-77X z A-88X, ale nie znam osoby która taki posiada. Wydaje mi się, że każda sztuka wymaga interwencji i to też ma wpływ na efekt ostateczny - z fabryki wychodziły takie same.
Wrzuciłem na próbę obraz płytki zasilacza z SM do programu, mimo słabej jakości scanów jest naprawdę ok. Jak rozkręcę dół to pomierzę rozstaw otworów montażowych na obecnej płytce żeby przeskalować na właściwe wymiary. W programie to lepiej wygląda niż na poniższym zdjęciu.