Ale w czym to przeszkadza, aby w oparciu o wyjście ustawić ,tak jak rzecze serwisówka ? Właśnie dlatego wymieniałem elementy wokół tych scalaków ,a zwłaszcza tego LM1122 i całego toru odczytu ,zapisu , parując to wszystko ,aby mieć identyczne sygnały na obu LM-ach. Bo wcześniej zauważyłem ,co nawet wskaźnik potwierdzał ,że napięcia znacznie się różnią , przy podaniu na oba kanały takiego samego sygnału z generatora . Myślałem ,że może te J-fety coś kombinują ,ale okazało się ,że na samym scalaku napięcia się różnią miedzy oba kanałami. Po wymianie paru rezystorów i kondensatorów , teraz jest równo . przy okazji już zrobiłem to dla toru odczytu/zapisu majątek nie kosztuje ,a różnica znaczna , bo były w niektórych elementach spore rozbieżności miedzy kanałem R i L . Ogólnie powiem ,że po regulacji nawet tą kasetą , co mam i późniejszej kalibracji toru zapisu , jak uda mi się wyrównać poziom odczytu,aby w obu kanałach był identyczny ,co doprowadzi ,że i resztę nastaw poprawię ,aby oba kanały były równe w tym aspekcie , to będę lepiej jak zadowolony , bo nawet na mojej 22 letniej kasecie TDK FE jakość ngrania jest zaje....a .