Co do samej mechaniki nie mam zastrzeżeń , po wymianie na podobny silnik z Blaupunkta XC1400 chodzi bezszelestnie . Elektrolity to ja już powymieniałem ,a także trochę rezystorów na dokładniejsze i mniej szumiące , a także kondensatory ceramiczne i foliowe , bo był przy niektórych znaczny rozrzut parametrów . Przede wszystkim to zrobiłem , bo jak już gdzieś pisałem ,podając ten sam poziom sygnału na wejście, miałem znaczną różnicę w sygnale na wyjściu , między kanałami, nawet mierząc na samym scalaku. Po wymianie wszystkiego poziomy się wyrównały i wydaje mi się ,że jak wtedy ustawiałem z tą pseudokasetą z all... to wszystko było ok . Nie mogę zrobić tak regulacji jak piszesz , czyli zacząć od taśmy Fe , bo wszystkie nastawy charakterystyki ,czy poziomów determinuje ustawienie taśmy metal. Tak też zaleca serwisówka . Tylko zastanawia mnie skąd takie różnice poziomu sygnału między kanałami i w poziomach między 1 a 10 kHz , przy czym dla 1kHz poziom sygnały dla każdej taśmy jest ok ? Czemu na taśmie metal jest ok ?