Roland - nie jestem zakochany w Senkach, a na pewno nie w takim stopniu co Ty w CAL! ale owszem, graja lepiej od Creativow.
Magus- podajesz bezsensowny przyklad i myslisz ze jestes bardzo bystry, nie bede wyprowadzal Cie z bledu, tworz sobie dalej.
Fallow piszesz:
>>Ocenic sluchawki mozna kiedy uslyszy sie ich szczyt. Jezeli nie, to mozna co najwyzej stwierdzic ze nie pokazaly potencjalu lub sprzet nie byl dobrze dobrany.
z czym sie kompletnie nie zgadzam. Bo wtedy to nie mogluyby powstac zadne recenzje, albo mogliby je pisac tylko tacy ktorzy maja super wypasione sprzety, a jaka ja mam dac wiare im sluchowi>? Moze slon im na ucho nadepnal a ze stac ich to sobie kupili. Poza tym pasjonaci, pasjonatami , nadal nie oznacza ze dobrze slysza i maja gust taki jak ja.
Wiekszosc kupujacych nie tylko CAL! ale tez i drozsze sluchawki nie ma sprzetu Piotra Ryki i miec nie bedzie. Nie mozna im odbierac prawa do recenzji. CAL! sluchalem na kilku sprzetach, u sioebie na Forumie i z integry, niedlugo znow dojdzie pare dziurek do testowania to je podlacze.
Oceniam ze sa dobre, zas Majkelowe bardzo dobre, lubie je sluchac jednak nie lubie jak zakochani w nich osobnicy pisza czyste dyrdymaly i krytykuja recenzje , ktora prawidlowo podaje nam na tacy wady CAL! - rozklekotana konstrukcje czy przycciemniony charakter ( skladam to tez na karb ich slabszego sprzetu i niewygrzania).
Slucham sluchawek na pary zestawach i jak na 5 wypadaja tylko dobrze to nie bede szukal nastepnych 50, bo nie mam takiego zwyczaju. Jak ktos chce , jego prawo. Ja oceniam na jakiejs podstawie, ktos inny na innej.
Piotrze:
Sluchawki odkryl na mp3store.pl niejaki Reggarf, Roland je znakomicie \'zmarketingowal".
Mam obecnie recablowane sluchawki przez Majkela, rzeczywiscie sa bardzo dobre. Z tym ze jak zauwazyles pisze tu caly czas o wersji sklepowej.
Co do testow wiesz ze mam takie samo zdanie,
Co do wad widze ze tez je widzisz, aczkolwiek niektorzy juz tak mnie zjechali jak napisalem ze CAL! wcale nie sa specjalnie wygodne, ze zobaczylem co znaczy \'towarzystwo wzajemnej adoracji CAL!".
Oczywiscie za swoja cene sa to znakomite sluchawki, aczkolwiek za 350-400zl mozna juz dostac uzywane HD580, ktore ja uwazam za lepsze, wygodniejsze i trwalsze ( moj gust, moje zdanie, mam prawo prawda?).
Tyle ze nie bardzo moge sie zgodzic z tym ze zla ocena w HFiM zle swiadczy o calym pismie i o tym ze nie kupi ich ktos, bo ja kupujac cos, po pierwsze chce odsluchac, a jesli juz nie moge to czytam sterte opinii a nie jedna wyrwana z kontekstu.
PS. Zdaje sie w Stereoplay pamietam kiedys testowali wysokie modele iPodem...tragedia...