Ale Kopaczu ja juz pisalem na samym poczatku, zakochami wlasciciele CAL nie sluchaja ich na pierwszym lepszym torze. Maja je wygrzane oraz zrekablowane ;)
Jak nadmienilem na samym poczatku - to, ze slyszeliscie je na swoim torze i powiedzmy 4 kolegow daje Wam prawo do finalnej oceny potencjalu sluchawek ?
Jeszcze raz przypomne przyklad: Sluchalem Ultrasone Edition9 na wielu slabych i drogich torach. Wszedzie graly srednio, dopiero u Piotra Ryki zagraly swietnie. I co - mam napisac, ze sa slabe poniewaz akurat nie mialem (i koledzy) tez nie sprzetu na ktorym by rozwinal skrzydla ?
Podobnie mozna napisac o GS1000 - Lancaster dawal Ci tu juz przyklad, jak zostalyby zjechane gdyby kosztowaly 400 PLN. Wtedy powiedziano by, ze to tandeta - bo w zyciu nie zagralyby nawet na troche lepszym wzmacniaczu dobrze.
Jednak cena ich jest ..znacznie wieksze tak samo jak Edition9 wiec "nalezy" im sie to, ze moga byc wybrede.
Cena CAL - powoduje to, ze nawet nikt z nich nie stara sie odkryc potencjalu tych sluchawek a wszyscy anty-CALowce, najezdzaja na nie, bo przeciez nie godzi sie podpinac sluchawek za 400 PLN do sprzetu np. za 15.000 PLN.
O nadmuchanym basie, czy nachodzacym basie, lup wycofanej srednicy lub jego kontroli juz nawet nie chce mi sie wspominac :) Powiem tylko jedno - na odpowiednim torze, nic nie jest nadmuchane, ani poza kontrola, ani tez zaden bas nie nachodzi nigdzie :)
Mnie to nie boli, ze te sluchawki zostaly ocenione jak zostaly - w zasadzie mam to gdzies :)
To co mnie denerwuje, to usilna walka ludzi ktorzy najpewniej nie slyszeli szczytu ich mozliwosci aby uswiadomic swiat - ze to sluchawki przecietne i calkiem dobre jak na swoja cene, ale nic niebywalego.
Ja moge wytoczyc podobna kampanie przeciwko GS1000 i Ultrasone Edition9 i podlaczyc je np. do dobrego juz sprzetu, ale nie podpasuwujacego im. Powiem wtedy ze GS1000 ma nieproporcjonalna do reszty gore i bas, srednica jest wycofana i brak im wypelnienia. Wysoki bas jest bardziej zaznaczony niz niski i scena jest wypchnieta na boki zamiast w glab, a Edition9 ma za duzo niskiego basu, krzykliwy przelom wysokiej srednicy i gory a tak w zasadzie to scena jaka ponoc ma byc dobra, jest mierna. :)
Wszystko moglbym zjechac gdyby tylko dac mi antysynergiczny sprzet :)