Jeszcze jedna mała rzecz na koniec. Jako człowiek szukający dziury w całym :) dziś sobie jeszcze podłubałem z kasetami testowymi i miernikiem.
W sumie zrobiłem mikro korektę na PB level. Druga rzecz, to po potwierdzeniu że na mierniku kanały są idealnie równe miałem delikatną nierówność na wyświetlaczu. Skorygowałem dosłownie o włos poziom 0db (regulacja wyświetlacza) i nierówność zniknęła, mimo że tam jest jeden potek na obydwa kanały.
Najwięcej wniosła korekta skosu, którą zrobiłem wcześniej. Oprócz tego, że dobrze nagrywa i odtwarza, to również jest bardzo dobra zgodność z RS-B100 i z Soniaczem. Jest OK na Dolby C więc wymienność kaset jest - oczywiście nie robiłem jakiś wyuzdanych testów, tylko na dwóch kawałkach muzy.
A i jeszcze - trochę przypadkiem ale wrzuciłem kasetę 3kHz do prędkości (po blisko 40 minutach pracy magnetofonu) i musiałem zrobić korektę prędkości w dół. Sprzęt się nagrzał, rozruszał i przyspieszył, także mam nauczkę aby przed tą regulacją dać popracować magnetofonowi.