Może wcale nie masz złego W&F tylko lipną kasetę. Z resztą w tym wątku tez o tym pisałem. Jeśli chcesz zobaczyć czy to dobry trop, to przerzuć taśmę do obudowy, która na bank jest precyzyjna (jakieś TDK czy Maxell) lub weź od kogoś taśmę nagraną na jakimś DD. Jeśli jesteś z W-wy, to mogę Ci nagrać sygnał na RS-B100
Obstawiam kasetę bardziej niż deck. Pasek musiałby mieć duży poślizg albo się kleić. Wyniki mojego są na starym, oryginalnym pasku.
Od strony moich zmagań - przeszedłem całą procedurę serwisową, musiałem skorygować delikatnie timing i wzmocnienie DBX (pewnie ze względu na wymianę kondów). Pokręciłem biasem (zgodnie z procedurą) monitorując wyniki i chyba przedobrzyłem lub gdzieś w innym miejscu :) bo podbija mi (na nagraniu muzycznym) lekko górę pasma. Zrobię sobie raz jeszcze krok po kroku sprawdzenie i zobaczymy czy gdzieś nie popełniłem pomyłki.
Mam pytanie do fachowców - jak mierzę DC na punkcie pomiarowym encodera DBX, to mam ładne stałe napięcie. Jak robię pomiar na decoderze, to na punkcie pomiarowym to napięcie mi się zmienia... I nie wiem czy tak ma być czy coś gdzieś powinienem poszukać?
Tak czy inaczej jeszcze raz dzięki za pomoc i doping. Jak będę zadowolony w 100% z kręcenia, to wrzucę wyniki pomiarów i wykresy pasma.