Tyle stron zajmuje wątek a nadal jesteśmy w tym samym miejscu z projektem. Jak obserwuję wspólne przedsięwzięcia na innych forach to tam szybciej są w stanie dogadać się i zacząć działać.
W czym jest problem?
Gdyby tylko jedna osoba z odpowiednią wiedzą i budżetem zajmowała się projektem to pewnie byłby już na ukończeniu. Nas jest kilku wiec powinniśmy mieć przewagę nad samotnym konstruktorem, a jest dokładnie odwrotnie.
Nie sądze. Przecież wybór pierwszego modelu nastapił. MeloV8 się nim zajmuje.
Gorzej jest ze zrobieniem czegosc taniego i przyzwoitego. Nie ma w czym wybierać co ponadto musi być dostępne i powtarzalne.
Raczej niie sa to Tonsila a powtórzenie manewru z pomiarami czy parowaniem nie wchodzi już w grę. Ktoś musiałby złozyc im zamówienie na przetworniki postawić wymagania i zapłacic z góry za hurtowe ilości. To trochę bezsens biznesowy.
Moim zdaniem należy po prostu uczyniśc z z Totem Mite zestaw forumowy. To znaczy wykorzystać przetworniki które podobno Tonsil sprzedaje nadal Totemowi bo moga jeszcze trzymac jakość i parametry. I ewentualnie na tych przetwornikach mozna zbudowac jakieś zestawy rozwojowe w rodzaju 2,5 drogi, albo MTM, upgreadowac głosniki do wersji 13/40/4 lub wybrac zamiast kopułki tons na przykład tkaninowego Seasa (cena dwa razy wyższa za najtańszy model niz za Tonsila). Opracowac większa obudowe jak podałem na przykład z portem szczelinowym do przodu. Tez ni ewiadomo czydługo tonsil będzie się telepał po rynku przy takim podejściu jak obecnie.
Nic tańsz ego o czym mógłbym powiedzieć ze w miare dobrze zagra nie przychodzi mi do głowy. Po prostu nie ma konkurencji w tanich głośnikach.
Próbowałem szukać czegos sensownego i taniego, ale trafiam albo na znacznie wysze ceny albo na tanie chińskie odpadki.