dzisiejsza przesyłka... Sony TC-K80II
No no ale masz dziś dzień dziecka :)
Najpierw pilot do szpulaka, teraz ten Sony.... :)
Gratuluje ponownie maszynka prezentuje się super!!!
Na dobranoc coś Polskiego ...
..... wytargałem z szafy ZRK M7020 :)
Dobre bo polskie!
A masz może Wojtku w tym decku 2 funkcje: RSD i Timer Operation?
Nowsze modele Unitry np. M9115 były już pozbawione tych ficzerów a starsze (ale też nie wszystkie) miały te 'zaawansowane' udogodnienia - niby nic a zawsze coś dodatkowego do zabawy w magnetofonie (i to polskim:-)
Ciekawe dlaczego? Może były one zaprojektowane do mechanicznego sterowania i nie można było ich tak łatwo zaimplementować w mechaniźmie soft-touch...
Maćku M7020 posiada chyba cały pakiet dostępnych funkcji jakie były wtedy montowane w serii M70xx.
nagrywanie na Metal-u, RDS, MPX (z tyłu malutki przełącznik), Timer i oryginalnie lepsze głowice (kasująca dwu-szczelinowa i lepsza zachodnia głowica uniwersalna ).
A teraz...
Poustawiałem M7020 poziomy według serwisówki i jest teraz git. Ale przypomniałem sobie że był problem z nagrywaniem... muszę to przejrzeć, nie nagrywa wcale żaden kanał słychać coś w oddali ale nic poza tym... :)
Porobiłem video ale będzie jak się wgra. Ustawiłem głowice. Zrobiłem test kołysania i drżenia, niestety nie jest za dobrze winę ponosi silnik, muszę coś z nim uczynić lub go wymienić na inny jakiś "zachodni". Pomiar będzie lepiej widoczny na filmie który będzie jutro :).
Poniżej zdjęcia.
cdn.....