>> ex_stozek, 2008-12-27 20:01:35
Witam,
1. najlepiej jakby do dyskusji włączył się Pan Roger i Pan Robert z RCM. Pewnie ten preamp będzie ewoluować i dobrze by było, aby w następnych wersjach wziąć pod uwagę opinie użytkowników.
2. w moim przypadku było tak, miałem gramofon Marantz z ramieniem SME i brumienia nie było w żadnym trybie pracy ( należy zmieniać sposób skręcania masy w oryginalnym kablu SME ), teraz mam Denona i niestety nie da się wyeliminować tego przydźwięku, zatem to nie jest sprawa przedwzmacniacza.
3. na rynku jest bardzo mało urządzeń tego typu i niezmiernie cieszę się, że wkrótce pojawi się kolejna wersja przedwzmacniacza gramofonowego Accuphase. Wiem o tym, że i Mcintosh wkrótce zaprezentuje się z podobnym rozwiązaniem. To dobrze, bo poprzeczka zostanie podniesiona, i dla dużych producentów, i dla małych manufaktur.
4. uważam, że cena RCM Sensor jest pozycjonowana do realnej konkurencji ( również w dystrybucji RCM ), są tam urządzenia znacznie droższe i wcale nie grają lepiej. Kwestią czasu będzie jej korekta. Absolutnie nie jestem fanatycznym zwolennikiem Sensora, jednak testowałem różne marki i na ich tle wypadł najlepiej. Oczywiście według moich upodobań.
5. zwróc uwagę również na model Accuphase C-17, bardzie klasyczny.
6. Czy na pewno miałeś na myśli C-220 a nie C-222 ?
Z poważaniem
Wiktor