Bez przesady, w Beymie kupisz od 100-200zl diafragmy, dalej znalexc faceta ktory Ci to zlozy (o ile sam nie masz talentu) i testujesz. w tej chwili temat stoi na zwiekszaniu podatnosci poprzez przetlaczanie ale kilka pierwszych diafragm bylo na rozny sposob mielonych poprzez wymiane calego zawieszenia :-)
Na pewno zyskuje srednica i wypelnienie, niestety do tej pory efekt na gorze nie jest za różowy, o ile calosciowo pasmo dopracowalismy w typie linijka 1,2KHz-10KHz to powyzej roluje sie (w oryginale dla odmiany srodek bardziej "napiety" ale gora ciagnie wyzej). Szukajac podobnych rozwiazan znalazlem tylko jakies drivery Yamahy o których czytalem opinie ze lepsze od TAD-ow....ale wiesz jak to ejst z tymi opiniami...z drugiej strony TADow tez sluchalem i glosniki jak glosniki...wiekszosc roboty i tak robi aplikacja.
To dopiero poczatek zabaw tego typu, w jednym z driverow byla rozwiercana i dokladana wieksza komora itp. Takie tam, jak cos przyjdzie do glowy to jak tego nie sprobowac :-)
Moze zmienie strone firmowa i wtedy szerzej opisze niektore sprawy, albo na lamach stereo underground jak ruszy od nowa (a mam nadzieje ze tak sie stanie). Teraz mi sie nie chce, bo fora maja to do siebie ze trzeba sie nagadac czasami z ludxmi ktorzy nie sprawdzali a wiedza. Jak wiedza to super i ja taka wiedze szanuje :-)
Jakbys cos potrzebowal konkretniej wiedziec to wrzuc na priva, bede wiedzial odpowiem.