Mierek, ty w ogole wiesz co to jest poczucie humoru ?
Zadnego materialu w sprawie tego projektu nigdy od almagry czy kogokolwiek innego nie dostalem ani o niego sie nie zwracalem. Pisze co pisze bo lubie sobie poczytac co ludzie robia w takich sytuacjach :-)
Panowie "DIYersi", jesli dochodzenie kroczek po kroczku do celu polega waszym zdaniem na kopii gotowca - w przypadku preampu LAMMa schematu urzadzenia to informuje ze ostatni raz tak mialem przy okazji klonow Totem Mitte pewnie z 10 lat temu. A pisze o Mitte zeby byla swiadomosc pewnych rzeczy, bo mnie wlasnie wowczas naszla :
Prawie kazde Mitte pomimo "identycznosci" projektu (objetosc obudowy, zwrotnica - topologia i wartosci elementow) brzmialy roznie - i to nie za sprawa rozrzutu parametrow glosnikow bo tak sie sklada ze to ja organizowalem wtedy zamowienie z Tonsilu w ilosci po kilkadziesiat sztuk midbasow i tweeterow, to u mnie byly wszystkie te glosniki wraz z pomiarami wykonanymi indywidualnie do kazdego glosnika i to ja je parowalem. I zapewniem ze nie byl to problem bo wiekszosc miescila sie we widelkach tolerancji bardzo waskich.
myslicie ze Totem ma inne glosniki ? Bo ja wiem ze nie, pytalem nie marketingowcow tylko producenta.
myslicie ze kazdy totem Mitte brzmi inaczej - jak wyroby DIY ? Bo ja mysle ze kady brzmi podobnie :-)
ciekawe dlaczego ? :-)
Kolejna rzecz jaka mi przychodzi do glowy czyli nota katalogowa nationala - lm3875 - popularny gainclone. Schemat mamy dostepny na stronie producenta ukladu :-), z tego schematu korzysta i 47Labs w swoim gaincard i przykladowo Peter Daniel w swoim Patek'u.
Sluchalem x wersji tego wzmaka opartych o TEN SAM schemat (prosty jak cep). Rozrzut od kiepsko (np. moj pierwszy :-)) do bdb, a z przyzwoitym pre lampowym do dzis uwazam ze jak ma byc znacznie lepiej to sie trzeba dobrze spiąć.
mozna orzec ze 47lab rzucil ideą, reszta to podróby :-)
A tymczasem national w karcie katalogowej mowi - macie - pobawcie sie.
co innego LAMM czy chocby pomysl almagry znany od dziesiecioleci ze schematem dostepnym w kazdym kiosku ruchu.
Nawet gdyby mi go podeslal z detalami to w zasadzie co za roznica, rownie dobrze mozna go sobie wygooglowac.
lecisz do ignorowanych Mirku, sorrry, ktos musial a kolega Rumburak juz tam jest :-)