A więc jestem i ja. Od pewnego czasu pilnie studiuje poniższy wątek. Poczyniłem ładnie notatki, porobiłem punkciki, zbieram i systematyzuje informacje. Numeruje zdjęcia, czytam schematy. Przygotowuję się do dwóch przeróbek, najpierw DP-1000 a następnie do DP-850. Przyznam się z rozbrajającą szczerością że chciałem na krzywy ryj wysępić od Almagry schemat jak wszystko zrobić na gotowo, uprzednio otrzymawszy odpowiedź odmowna że on mi jednak tego nie zrobi za opłatą :) Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, w miarę jak zakopuje się w temat robi się coraz ciekawiej. Dziś dojechał DP-1000 i jestem w szoku jaki jest zadbany, wygląda jakby nikt go nigdy nie tykał. Natomiast DP-850 wygląda o wiele gorzej wizualnie, natomiast w środku jest w porządku. Nie narzekam skoro zapłaciłem za niego 64 zł z wysyłką. Zaczynam rozglądać się za częściami i pisze z Omigiem. Mam parę pytań:
1. Ma ktoś 8,4672 Mhz na sprzedaż?
2. Skąd brać kondensatory teflonowe?
3. Gdzie najlepiej kupić agregaty strojeniowe?
4. Na elektrodzie piszą że prawdziwe kondensatory PIO to K40U9 a nie MBGO i podobne, jak to jest Panowie?
5. Jak nawinać tą ceweczkę co idzie za PIO, wiem że nawijamy bifilarnie, czyli że na koniec zwijania mamy petelkę która stanowi połączenie dwóch drucików 17m?
Załączam zdjęcie odtwarzaczy i pozdrawiam