Johny, gdybyś zechciał zabrać głos w sprawie swojego systemu zasilającego ?
WŁ
Włodku a po co wkładać kij w mrowisko?
Wiktor chyba napisał coś o kompleksowym zasilaniu... Miał rację acz nie do końca...
Dojrzewałem do tego kilka lat. Dziś zasilanie traktuję równorzędnie z resztą toru
Zastanówmy sie tylko co wpinamy do kabla zasilajacego? I
Jestem tym popierdoleńcem który wymienił w sieciówkach wtyki na oryginalne Oyaide. Nie dlatego żę oryginalne Mit to syf tylko z innego względu.
O podróbkach Oyaide mogę powiedzieć tyle: większego syfu na rynku nie ma! Dosłownie. Jakość wykonania fatalna, nie mówiąć o uzytych metalach, kolorystyka do oryginału żadna a o walorach sonicznych juz nie napiszę bo nie wypada... Dramat.
Zasilanie to nie temat na tym forum.
pozdr
Johny,
nie zgadzam się z dwoma kwestiami zawartymi w twoim wpisie.
Chodzi mi o pierwsze pytanie i ostatnią kwestię.
Z resztą mogę się zgodzić lub nie mam zdania. Np. nie zamieniałem wtyków na Oyaide. :)
1. Po co wkładać kij w mrowisko? Nie powinno być żadnej "zadymy" jeżeli każdy powiedziałby na spokojnie, co zrobił i jakie są w jego odbiorze plusy czy minusy tego przedsięwzięcia.
Bez komentarza, mówiącego co myślę o innych, którzy tego nie zrobili, zrobili coś diametralnie innego lub tylko myślą inaczej, "wojny" nie będzie. Oczywiście Ci którzy nic takiego nie robili a wiedzą lepiej, też muszą się powstrzymać.
Można życzliwie podzielić się swoim doświadczeniem czyli tym co się robiło i zostawić wyciągnięcie wniosków samym zainteresowanym.
2. Zasilanie to nie temat na tym forum.Johny, nie uważam, żeby tak było.
Jeżeli bym myślał inaczej, nie zażyłbym tego wątku (czy tematu jak kto woli).
Do Twojego końcowego stwierdzenia mam stosunek osobisty.
Mimo ostrzeżeń, zaryzykowałem i założyłem ten wątek.
Później broniłem prawa do tego by ludzie mogli pisać w nim nie narażając się na drwiny.
Kilka moich postów, szczególnie tych długich, po Twoim oświadczeniu, w moim mniemaniu, trochę traci sens.
Johny, masz bogate doświadczenie. Jak piszesz kilka lat Ci zajęło "dorośnięcie" do pewnej filozofii budowania toru.
Na pewno na tej drodze, zrobiłeś parę rzeczy, które sam teraz uważasz za błędne.
Dla mnie ważne są nazwy i producenci sprawdzanych wyrobów, czy urządzeń.
Z reguły sam weryfikuję, to co ktoś napisał. Chciałbym wiedzieć, co to było.
Z wnioskami i podjęciem decyzji sam sobie poradzę. :-)
Wiem, że nie za bardzo lubisz pisać i na dodatek jesteś mocno zajęty.
Wiem też, że swoje już dostałeś, przy próbie robienia czegoś takiego.
Mimo to przyłączam się do prośby Włodka.
Johny, napisz o swoim systemie.
Możesz przełamać przekonanie całkiem wielu osób, (nie tylko swoje), że zasilanie to nie temat na forum.
Uważam, że warto.