Moje boje z Daphile utknęły na próbie pożenienia z nim DACa. DAC jaki mogę testować zrywa granie po próbie przełączenia na inny utwór/stację i pomaga tylko reset urządzenia. Identycznie zachowuje się, jak raportuje microb1987, DAC oparty o XMOS. Wszystko wskazuje na to, że problemem jest jednak Daphile.
Pomimo, że Daphile jest darmowy to jest jednak systemem zamkniętym, w którym nie można (?) grzebać. Czyli np. wymienić jądro Linuxa, dołożyć inne biblioteki, itd.
Pomyślałem, że może doradzilibyście (ktoś już wspominał o tym ale jakoś nie mogę odszukać), jakiego mikro Linuxa postawić (by wykorzystać platformę mikroPC), tak by miał wkompilowaną obsługę DACów po USB i bezproblemowo to działało. MPD daje się doinstalować praktycznie do każdego Linuxa. Programy klienckie do obsługi MPD są dostępne zarówno na "jabłuszka" i "zielone roboty".
Jakby ktoś jeszcze podzielił się wiedzą jak to skonfigurować to byłbym wdzięczny.
Znalazłem
Voyage Linux ale projekt nie jest, jak widzę, rozwijany od grudnia zeszłego roku. Może jest inny taki gotowiec?