Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

fallow

• 6457 / 6080
  • Ekspert
26-04-2010, 15:53
Odpowiadasz na wpis
>> piotras, 2010-04-26 15:16:31
Jako że jest to mój pierwszy wpis na forum to przy okazji chciałbym się z Wami wszystkimi serdecznie przywitać .

Serdecznie Witamy :)

chrees

• 1657 / 6110
  • Ekspert
26-04-2010, 21:42
Cześć Piotras, zważywszy na dzielące nas wielokilometrowe (~5) odległości ufam, że będziemy mieli okazję poznać się osobiście :)

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

chrees

• 1657 / 6110
  • Ekspert
26-04-2010, 21:44
piotras ---> Może jeszcze pochwalisz się "wszem i wobec" jaki masz w domu ciekawy Skromniutki Wzmacniaczyk do Słuchaweczek? ;)

.

piotras

• 17 / 5357
  • Nowy użytkownik
27-04-2010, 00:46
Dzięki za powitanie .
fallow --> My się znamy z innego forum ;)
chrees --> Mimo tak dużych odległości na pewno będzie okazja byśmy się poznali osobiście :)
U mnie D7000 grają z Headroomem Maxed Out Home , bardzo przyzwoite combo . Myślałem żeby odesłać go razem z Denonami na najbliższe testy do Pana Piotra Ryki ale dzięki tobie chrees dostałem dzisiaj na parę dni T1 tak że MOH zostaje i będzie napędzał Beyery . Z drugiej jednak strony ciekawe jak Headroom zagrałby z PS-1000, K1000 czy W5000 i czy w towarzystwie Lebena i Twin-Heada miałby w ogóle tam co szukać ;)

Gustaw

• Gość

chrees

• 1657 / 6110
  • Ekspert
27-04-2010, 23:30
Ciekawe jak grałby taki topowy Rudistorek z T1... ykhmmmm... :) Może BestAudio podeśle do Poznania na recenzje? W końcu jesteśmy już chyba słynną na całą Polskę grupą testingową? ;) Mamy już jakiś cennik, Gustaw?

.

markooo35

• 149 / 6058
  • Aktywny użytkownik
28-04-2010, 17:54
W majowym Audio test czterech wzmacniaczy słuchawkowych :
Beyerdynamic A1
CEC HD53
Luxman P200
SPL Auditor 2910

Gustaw

• Gość
29-04-2010, 00:13
>> chrees, 2010-04-27 23:30:30
Ciekawe jak grałby taki topowy Rudistorek z T1... ykhmmmm... :)

Czytając, pomiędzy wierszami, zrozumiałem, że Twój nowy STAX, wraz ze wzmacniaczem, jest już przeznaczony do sprzedaży :)))

Błagam, błagam  !!! Nie rób nam tego.... daj posłuchać !!! Może w piątek ? :)

chrees

• 1657 / 6110
  • Ekspert
29-04-2010, 08:46
Gustaw ---> Na szczęście nie jest na sprzedaż, choć to zawsze trudne, gdy - po okresie wielkiej fascynacji - zaczynasz uświadamiać sobie, że nie związałeś się (;>) z urządzeniem pozbawionym słabszych stron, hehehhe. Piątek odpada, rodzina... zagadam z moją Drugą Połową.

.

Max

• 2204 / 5607
  • Ekspert
29-04-2010, 08:54
Czy Ty Chrees w ogole pisales jak one graja, czy ja to przeoczylam ??
Ja mam na uszach surowki od dystrybutora i wyrywam sie do pisania - moze glupot. A Ty sluchasz i sluchasz i... ?
Nie chcesz nam nic powiedziec, do licha ??
;)))

fallow

• 6457 / 6080
  • Ekspert
29-04-2010, 09:16
E tam Chrees. Wszystko zalezy od stanu naszego konta i ceny urzadzenia. Prosta relacja, prosta sprawa :D :D :))

Jak to co wydales jest dla Ciebie iloscia kasy jaka wydajesz na przyslowiowe lody, to to urzadzenie moze miec mase slabych stron a jedna jedyna dobra a i tak docenisz je dozgonnie :) Jak sie wyplules kurna - to oczekujesz hi-endu jak placisz za hi-end, nie ? :) (przyslowiowo).

Jak juz bede bogaty i 4.4K PLN bedzie dla mnie wydatkiem na wspomniane lody to kupie sobie GS1000 tylko i wylacznie do klasyki, Edition9 to drum\'n\'bassowej rzezni, Jak sie bede chcial zrelaksowac to D7000, jak przyjda znajomi to im pokaze ze jestem ponad dynamikami i wyciane Omegi (lol). Jak przyjdzie jakis antykowiec to kupie tez YH1000 a jak jakis kolega programista to Qualie a jak nikt nie bedzie patrzyl to pewnie bede sluchac dalej na HD 380 Pro ha ha ha :))

Chociaz jak przyjdzie jakas ghm ghm kolezanka :D to pewnie wszystko pochowam, zeby nie robic sobie wstydu :))))

Max

• 2204 / 5607
  • Ekspert
29-04-2010, 09:20
:)))
A gdzie K1000 ?
Jak wyladuja przedstawiciele obcej cywilizacji to co im pokazesz ??
:))

fallow

• 6457 / 6080
  • Ekspert
29-04-2010, 09:25
Kurka, dokladnie :))) To tylko na specjalne okazje :))

mirhon

• 438 / 5998
  • Zaawansowany użytkownik
29-04-2010, 09:40
@chrees

Skrobnijcie coś kolego na temat tych staxów :-)
Interesują mnie zwłaszcza wszelkie porównania do konstrukcj dynamicznych.

chrees

• 1657 / 6110
  • Ekspert
29-04-2010, 10:23
Skrobnę coś gdy dłużej pobędę ze Staxami sparowanymi z Lectorem (w tej sprawie uśmiechnę się do naszego forumowego kolegi). Względem słuchawek dynamicznych, przynajmniej tych, z którymi miałem styczność, elektrostaty są cieńsze jeżeli idzie o - niezwykle audiofilskie ;> - kwestie związane z makrodynamiką i "dmuchnięciem" najniższego basu; w sumie rzeczy znane. Moje odczucia nie wychylają się zatem zanadto ponad powszechnie funkcjonujące stereotypy dotyczące sposobu grania tego rodzaju przetworników. Są rozsądnym kompromisem, który pozwala zdecydowanie rzadziej, względem patologicznej średniej (hehe), nerwowo przerzucać płyty szukając tego, co jest "nie tak" :) Jak dla mnie to bardzo dużo.
Myślę, że już niezadługo dojdzie do poznańskiego spotkania na szczycie, którego tematem przewodnim będą niedostatki i przewagi słuchawek elektrostatycznych ze "średniej" (słuszna uwaga kolego fallow :D) półki cenowej.
Nie mam możliwości finansowych, żeby złożyć sobie kolekcję słuchawek dedykowanych do różnych gatunków muzycznych, więc poszukuję czegoś uniwersalnego, co będzie wychodziło ponad poziom Beyerdynamików 880pro, które nigdy mnie do końca nie rozczarowały, ani niczym nie zachwyciły.

.