Takiego to znaczy jakiego konkretnie ? Wiem że w tej kwocie (1,5k) można kupić dobry sprzęt który wyniesie jakość dźwięku wyżej niż wskazywałaby cena. Odnosząc to do doświadczenia z innych obszarów elektroniki, zawsze jest jakiś sprzęt wybitny, jakością przewyższający swój pułap cenowy. Co więcej, może dla niektórych wydawać się nie do pojęcia, MA TO UZASADNIENIE EKONOMICZNE.:D Przykładowo firma behringer słynie ze sprzętu taniego, a wyjątkowo dobrej jakości, co się potwierdza w powyższych komentarzach, i wielu innych na forach. Zresztą teraz też powstaje wiele nowych firm które aby zaistnieć, próbują zaoferować coś fenomenalnego w swojej cenie.:P Mam świadomość istnienia zjawisk sprzyjających mojemu przekonaniu. :D W każdym razie nie kupię niczego co mnie nie zadowoli. Jeśli okaże się że w tej cenie takiego sprzętu nie ma, to pozbieram więcej.
Es9023 i pcm51 to chyba najniższa półka cenowa, już kilka sprzętów na tym słuchałem, w tym między innymi coffee calyx na sabre i Hiface DAC na pcm5102A :D i NIE CHCE TAK BRZMIĄCEGO SPRZĘTU. Jutro jadę do Katowic posłuchać kolejnych urządzeń :P a konkretniej: Steinberga UR22 i ROLANDa UA55 Quad-Capture. Co do Scarlett, odpalałem już na swoim sprzęcie i powiem że miło mnie zaskoczył ten sprzęcik, dźwięk był dobry, jedynie martwi mnie sprawa sterowników, wzmacniacz słuchawkowy o małej mocy i to ograniczenie do 16bitów odtwarzania. Ale zobaczymy jak inni reprezentanci "do 1,5k", w zasadzie UR22 to bezpośredni konkurent Scarlett, roland jest już dwa razy droższy. :D
Jeśli ten typ sprzętu nie okaże się dobry do mojego zastosowania, poszukam czegoś innego, ale na razie ta ścieżka rysuje się optymistycznie. :D
Jeśli ktoś uważa że ta kwota nie jest warta zawracania sobie tym tematem tyłka, to nie musi mi pomagać.
Jakiej pomocy oczekuje ? Otóż wskazania na ciekawe urządzenia, do przesłuchania, jako że wszystkich sprzętów na świecie przesłuchać nie mogę, a chce zrobić w miarę dobre rozeznanie w sprzęcie, jaki mogę w tej cenie dostać. Jak również zależy mi na opiniach dotyczących modeli podanych przeze mnie. Nie zależy mi natomiast na opiniach typu "taka cena to nie może grać", "w takiej cenie wszystko gra tak samo", "w takiej cenie to jedynie.." i podobnych, bo są nieprawdziwe i świadczą raczej o małym doświadczeniu, wiedzy i ignorancji. Dzięki za dotychczasowy udział i wszelką pomoc.