Już opowiadam jak potrafię..(nie jestem elektrykiem)...
Otóż odbiornik 8804 w swoim rdzeniu posiada własny zegar taktujący...
Natomiast odbiornik 8805 posiada także własny zegar lecz z możliwością podłączenia wzorcowego z własnym zasilaniem...jak ma to miejsce w REGA DAC...
Precyzując...oba te odbiorniki eliminują jitter z sygnału dochodzącego ponad 20 - krotnie...
Bez względu jak bardzo zniekształcony lub rozmyty w czasie sygnał dostarczymy...( CD ,DVD , Blu-ray,PS3)...odbiornik ten...dane ponownie przetaktuje swoim zegarem i wyeliminuje zniekształcenia...
Jitter...rozmycie danych w czasie(następuje w nadajniku..coxialu...toslinku...)objawia się wysuszeniem ,szorstkością , krzykliwością lub spłaszczeniem dynamicznym dżwięku...
Jeżeli mamy WM8804 lub 8805 na pokładzie swojego daca...spokojnie wystarcz bluryj i będzie gitara...50$$$(tyle zaleca Rega na transport...resztę skoryguje odbiornik ze względu na dodatkowe przetaktowanie danych)...
Dwóch moich kumpli za moją radą zakupiło Dac nostromo wolf za 700 zł ja za Regę zapłaciłem 2700 zł...
.... słuchając u nich słyszałem że to ta klasa dżwięku z daca co u mnie...więc nie musi byś drogo...