>> Jarmil, 2014-03-29 22:46:06
może przez głosowanie czy warto czy nie... głos na panasonica, jvc widziałem ale nie słuchałem, otwarte czy półotwarte ?, a soniaki w tej cenie moim zdaniem nie grają dobrze... poza tym ten soniak jest tak słabo wykonany, skrzypiący :P model jakim warto się zainteresować od sony to zaczyna się od v55 i około 200zł.<<
Ja Sony słuchałem ich na Nokia Lumia 920 i dla mnie było ok. Wykonanie faktycznie dziadowskie.
Moim zdaniem powinien być taki ranking, gdzie każdy wrzuca co mu się spodobało, a z czasem pojawiają się głosy za danym modelem.
Np. CALe mają 34 głosujących, że dobre a Soniaki np. jeden głoś, bo tylko mi się podobają. Wtedy jest większy wgląd w rynek. I odpada rozterka "czy one się nikomu nie podobają, czy tylko nie ma ich na liście?" Głosowanie niepotrzebnie wykluczy pewne modele i taki wykaz ranking będzie posiadał mniejszą wartość informacyjną.
Można by również oddawać głos na "tak są ciekawe" i na "nie polecam" Wtedy np ja wpisuje, że "tak" podobają mi się HD201 i oddaje jeden głos, a cała reszta forum klika na "nie", bo straszny szajs ;)