>> Cypis, 2013-09-28 14:48:14
> "Szybki" przetwornik, to mniejsze zniekształcenia... pod warunkiem, że jest równie szybko hamowany co rozpędzany ;)
sam sobie na to pytanie już odpowiedziałeś wcześniej:
>> Cypis, 2013-09-25 10:07:04
> Ale dlaczego do, k... nędzy, sztywniejsze zawieszenie (a tym samym zazwyczaj wyższe Qts) powoduje żywszy dźwięk, bardziej dynamiczny pomimo gorszego zejścia w dole?
sztywne zawieszenie oznacza szybkie hamowanie :)
o ile pamiętam, to czytasz po angielsku? jeśli tak, to to jest uważam lektura obowiązkowa:
http://austinhifi.com/rehdekodocs/austinhifi_sound_becomes_art.pdfniestety, momentami trzeba się zatrzymać i zastanowić, co autor miał na myśli, bo to jest niestety francuski angielski
ale można dojść co i jak, a zdecydowanie warto
(już kilka razy myślałem, żeby to przetłumaczyć na ludzki język, ale jakoś takoś...)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Po 2 godzinach sam niemal dałem się przekonać tym naukowcom, byli bardzo wiarygodni. Na szczęście mam inne poglądy". - prof. K. Kik
"To przekracza moją wyobraźnię". - S. Chandrasekhar, laureat Nobla, zwolennik teorii, wg. której cała materia Wszechświata miała swój początek w nieskończenie małym punkcie