Jakbym byl teraz na bidzecie i mial kupic fajne all in one do trudnych sluchawek to pewnie strzelilbym w tego malego IFI Diablo, mozna podpiac kazde planary w sumie w niego wiec nie sadze ze takie Sony bylby problemem. Z ostatnich wypustow ciekawych sprzetow fajnie wyglada Fiio K9 ESS, tez miesci sie w 1000 euro za nowy. Oba sprzety maja przetworniki na pokladzie. Oba powinny miec dobrze zrealizowane USB. Co do IFI to jestem praktycznie pewien bo mam ich nowego iPurifiera3 USB i tam idzie bardzo ladnie ulozony pelny rozpostarty dzwiek.
Ale jakby sie dalo kupic uzywany to polecam to co jw wybralem, Chord Anni. Moze daloby sie zmiescic jakos po targach w 1000 euro jesli ktos by sie pozbuwal. Wzmacniacz sluchawkowy w nim to ulepszona wersja wzmacniacza z Chorda Hugo TT2 tylko bez trybu HighGain dla sluchawek, za to z innym zasilaniem. Konsultowalem sie na forum HeadFi z wlascicielami TT2 i DAVE i to jest najlepszy sluchawkowiec Chorda. Wyciska siodme poty praktycznie ze wszystkiego oprocz Susvar i ogolnie bardzo niskoskutecznych sluchawek, ale powiem ze lepiej pasuje do stonowanych i masywniej brzmiacych sluchawek bo jest szybki, rozjasniony i barwny. Najlepsza czesx pasma to bas, nigdy nic nie rozdmucha, ma dobrze dobrany punkt nacisku zeby byc przyjemy i nie traci kontroli. Najlepsze jest w nim to ze nigdy nie traci nic z wypelniania. Brzmi zupelnie inaczej niz ten ze standardowych tanszych wzmacniaczy, jakby cos zawsze trzymalo go w jednym miejscu, jest mocny ale nie eksploduje zeby cos przygniesc masa na reszcie pasma. Prowadzi sie przez muzyke elektroniczna jak sporotowy woz europejski na twrdym zawieszeniu, nie jak amerykanski muscle car. Biorac lod uwage dostrojenie tych Sony powinien zrobic piekna robote. Swietnie sobie radzi z Pioneerami Master 1 ktore nie pokazuja na nim wad wytknietych im przez recenzentow, czyli zamulenia, slabo rozwinietych sopranow, slabej kontroli zbyt obfitego basu. Wiec rokuke to dla MDR Z1R wlasciwie celujaco. Jedyny minus dla mnie to taki ze zdarza sie dynamikom brzmiec mniej potezenie niz na innych dobranych tylko do dynamikow. Wydaje mi sie ze lepiej brzmi z wysokowudajnymi planarami.