Pisałem o integrze w nowym kompie, która jest całkiem niezła w porównaniu do innych układów zintegrowanym, co prawda w porównaniu do X5 można określić jednym słowem, że gra trochę niesmacznie, ale do takich HD330, które potrafią wnieść swoje barwy i zatuszować to i tamto, jest wystarczająca do pewnych celów.
Jednak nie dziwię się temu co piszesz, bo czasami tak bywa, że dedykowany wzmacniacz może popsuć, zamiast naprawić efekt. Dedykowany wzmacniacz jak dla mnie to jest problem pod wieloma względami. A to dodatkowy grat zajmujący miejsce, a to zgranie nie takie jak trzeba, a to prezentacja dźwięku nie pasuje, a to trzeba biżuterie do niego dokupić, a to z nie ze wszystkimi słuchawkami zagra. Never-ending story :) A jak mamy takie małe zgrabne urządzenie, to gra to czysto, niski w miarę jiter, lepiej zgrane komponenty, tylko wybrać taki, który nam odpowiada i cieszyć się muzyką.
Mi X5 bardzo odpowiada, ale czasami mi basu brakuje w gorszych realizacjach więc trzeba jakoś się ratować, ale jak ktoś słucha tylko klasyki, to można się i bez niczego zadowolić. A jak jednak chcemy czegoś więcej to FiiO to całkiem niezły DAC/transport. Nie to, żebym nakłaniał, ale jako nieliczny przypadek jestem zadowolony z takiego zakupu audio. :)