Lancaster, świetne porównanie, ale myślałem, że opisujesz D7100. Taki sam opis dałbym przy porównanie DT990 Pro z D600. Niemalże identyczny.
> Denony natomiast maja średnicy wiecej i ciut lepiej pokazują aurę wokół wokalu np
> Nie odebrałem wokalu 990-ek jako mniej czy bardziej rozdzielczy, w 990 ma ciut więcej blasku ale mnie aury wokół. tak bym to ujął.
>W każdym razie scena Denonów nie jest przy 990ach jakaś ogólnie nieatrakcyjna, po prostu inna, można powiedziec bardziej intymna (choć Beyery i tak potrafią zagrać, zależy od płyty).
Dokładnie tak bym porównał Pro z D600. 990 w wersji Pro, która jest podobno łagodniejsza od Consumer, ale nieco ostrzejsza od Audiophile, jest nieco więcej blasku i bardziej obecna góra pasma, gdzie w D600 jest mniej obecna, co sprawia wrażenie dokładniejszej i przez to większej aury. Mógłbym nawet powiedzieć, że z DT990 jest bardziej efekciarska, a w D600 za nudna. D600 brały mi bliżej, ale nie było to złe granie, ale moim zdaniem zbyt słabo różnicowały plany, a dużo było z bliska. Może kwestia źródła i one może po prostu dobrze to pokazywały. Można to nazwać jako "intymne" granie.
Wszystko ok, tylko opisywałeś D7000 i DT990 32ohm ;-)