Witam,
ostatnimi czasy myślałem sporo na poprawą swojego odsłuchu z PC. Chciałem zestaw z prawdziwego zdarzenia, ci którzy widzieli dyskusję na temat Audeze LCD-2 w dziale słuchawki wiedzą o co chodzi. Teraz mam o wiele tańszą alternatywę. Mianowicie zastanawiam się nad kupnem Icona HDP i użyciu go jako pre-amp do wzmacniacza Vincent KHV - 111 MK. Oba urządzenia byłyby spięte okablowaniem Melodika Purple Rain. Icon do PC podpięty kablem USB.
Co myślicie? Lepiej dopłacić do Vincenta czy trzymać moje słuchawki tylko na Iconie? A może jest jakaś alternatywa dobra dla Vincenta która zrobi duzo dla tonów niskich, szczególnie dla ich impactu i podbicia? Moje słuchawki to Beyerdynamic DT 770 PRO wersja 80 Ohm, a więc z tego co wiem słuchawki z dość dobrym basowym impactem generalnie. Na Audinst HUD mx1 po wymianie opampów jestem wcale zadowolony, ale jednak brak tu polotu i finezji. Mam wrażenie że coś tu się odbywa kosztem czegoś, a półśrodki nie dają rady. Jeśli zajdzie potrzeba mogę wymienić słuchawki.
Mam na uwadze Ultrasone PRO 900 które od dłuższego czasu chodzą mi po głowie. Również cenione za potężny i dobrze wysterowany bas (pytanie: połączenie Vincent i Icon da radę napędzić PRO 900? Z moich wstępnych ustaleń wynika że raczej nie ma problemu, ale problem to określić jak to zagra).
Z góry dzięki za pomoc.