kabak1991
mam Audeze LCD2, to są naprawdę świetne słuchawki - właśnie takie jak lubisz - gęsty, mocny bas, ciężka, pełna średnica, rozdzielcza, góra spokojna, nic nie wrzeszczy i nie kłuje. Słuchawki można kupić na giełda hifi za 3500 zł, sprzedawca pewny, sprawdzony.
Ale tak sobie myślę, czy rzeczywiście warto aż tyle wydawać, można kupić sobie Philips Fidelio L1 + kabelek ultralink chyba za 200 zł (sklep RMS) i już cieszyć się ciemnym, basowym, ale przy tym muzykalnym dźwiękiem. Tego właśnie szukałem, i zauważam, ze Philips i Audeze grają podobną szkołą dźwięku, przy czym Audeze oczywiście lepsze i na basie i w średnicy, ale czy warte tych pieniędzy 3500 - 730 - 200 = to jest dopłata 2570 zł !!! Może warto zainwestować w lepszy DAC lub wzmacniacz, nie wiem sam musisz to ocenić.
Dobre, ale wiem już co miał na myśli Majkel pisząc o Audeze, że "mają trochę gumowy bas", nic nie jest doskonałe, pewnie wiele topowych słuchawek prezentuje bardziej zróżnicowany bas, Audeze jednak prezentują świetnie akcenty ilościowe, basu jest sporo i ma swoją moc , ciężar, i o to chodzi:)