Moja racja jest prosta: jestem starszym i pieprzonym i nie mam dobrej głowy i pamięci i nie mówiąc o innych jak są też popieprzeni i dlatego sporządziłem dokładne schematy aby z takim zdrowiem już o nich nie myśleć, bo są gotowe i dobre i sł to za proste rzeczy abym sobie tak nie zrobił a przede wszystkich jako dobrą informację dla młodych, bo świat jest głupi.
Podałem omyłkowo sposób myślenia co do rezystancji dynamicznej każdego z czterech tranzystorów i napięcia wyjściowego i ograniczenie w projektach jest jeszcze większe bo rezystancja dynamiczna jednego zastępczego tranzystora jest nieważna, a tylko jaka jest każdego jednego z nich i wtedy napięcie wyjściowe wyniesie tylko 15mA x 1.5k =22Vp lub 15mA x 750R=11.2Vp, lub 680R x 15mA=10.2Vp, a ilość równolegle zastosowanych tranzystorów daje tylko większy prąd sterowania tranzystora mocy co daje pomniejszenie jego wzmocnienia prądowego, bo tr.mocy o mniejszym wzmocnieniu są bardziej liniowe.
jak widać moja głowa nie jest tak dobra ale kto inny podaje takie proste rzeczy i czy mogą to być wiadomości szczególne, czy normalne i jeśli szczególne i niespotykane to wszyscy są nienormalni.