Ciekawe dlaczego na hasła w głupich rzeczach nie robią błędów, jakby głupota była szczęściem.
Na schemacie wzmacniacza jeden symetryczny rezystor ma wartość 2.7k a drugi 1.1k i powinien też mieć wartość 2.7k, piszę o schemacie wzmacniacza P12W2R dla dwóch równoległych tranzystorów sterujących tr.mocy. Możliwe że było dobrze i sami mi zaśmiecili, a czasem wszystko się zmienia i na forum też śmiecą, lub wszystko całkiem wylatuje i to na każdym forum i śladu niema i potem znowu projektuję i od nowa do tego samego dochodzę.
Widocznie dobre rzeczy to jest dla kogoś coś źle, ale dobrze dla ludzi.
Co wolicie głupoty na forum, czy normalnie dobre schematy, co kto lubi i dlatego nic jest albo na prawo albo na lewo. Taki źle zapisany rezystor 1.1k ma swoją historię i w jakim momencie ktoś go od nowa zapisał, mimo ostatecznie dobrze zrobionego mną schematu. Są dwa takie same schematy i ten pierwszy z symetrycznymi wartościami rezystancji 1.1k dotyczył starego schematu w którym były zastosowane dwa równoległe tr.mocy, a ja zastosowałem pojedyncze tr.mocy i dlatego wynikły zmiany rezystancji, jak to jest widać na schematach.
W takim układzie dobrze jest aby rezystancja obciążenia kl.A malała rezystorem 2x 2.2k, bo wtedy wypadkowa rezystancja obciążenia kl.A jest 1.5k czyli układ nie wiele obciąża kl.A. Te dwa tr.sterujące BC313/211 są po to aby tr.sterujących amplituda była liniowa i nie malała 80% dla drobnych amplitud na głównej amplitudzie sygnału, bo i tak samo były by sterowane tr.mocy i wzmacniacz byłyby głuchy na detal dźwięku.