Ja swoje D7100 wreszcie dostałem z powrotem od Kabaka, miał je na testy. Prawie miesiąc grały u mnie Audeze LCD2 i początkowo brakowało mi D7100. Nie wiem co się stało, czy przez ten czas LCD jeszcze bardziej się wygrzały czy też może moje uszy je polubiły, w każdym razie teraz jak zakładam D7100 to wydają mi się przebasowione a góra jakby zbyt wyrazista.Tym co biją najbardziej LCD to sposób przekazu średnicy a zwłaszcza głosów ludzkich. Przekaz jest szerszy i pełniejszy, naturalniejszy. Na d7100 jest już dla mnie zbyt wąska scena a bas niepotrzebnie przebasowuje wszystko. Klasa LCD 2 wychodzi na jaw i mieli rację ci co radzili poczekać z opinią na temat tych Audeze. Trzeba sporo czasu by wygrzały się właściwie i mogły pokazać wszystkie swoje zalety. Co ciekawe niewiele brakowało bym je sprzedał po tygodniu odsłuchów, wydawały się słabe na tle D7100, sybilizowały strasznie, bas mało dociążony, nie przekonywały do siebie. Na szczęście dałem im szansę i teraz to tylko szukać lepszego wzmacniacza. Moje D7100 chyba pójdą do ludzi jednak.