Audiohobby.pl

Denon AH-D600 & AH-D7100

Wicek23

• 4 / 4149
  • Nowy użytkownik
12-08-2013, 16:23
Witam wszystkich - jestem nowym użytkownikiem forum i to mój debiutancki wpis ;)

Ja również zakupiłem D7100 - na razie nie zachwycają, ale nie mogą bo podpięte są pod laptopa - czekam na resztę toru (zamówiona u Majkela - bardzo mu przy okazji dziękuję za fachową pomoc - będzie to mój pierwszy zestaw i już nie mogę się doczekać jak zabrzmi ;) - do tej pory słuchałem muzyki tylko na słuchawkach HD555 bez żadnego wzmacniacza - słucham głównie klaski)  Co do wad fabrycznych, również uważam, że te z UK mogą mieć jakieś mankamenty. Moja sztuka też nie jest idealna. Lewy pałąk sam się wysuwa pod ciężarem słuchawek - na głowie to nie przeszkadza, ale jest to trochę irytujące - jak zawieszam na stojaku, od razu się wysuwa. Również gumy, które łącza część skórzaną z drewnem są nie najlepiej zamontowane (ale to już tylko aspekt wizualny)

Co do walorów dźwiękowych - nic na razie nie mogę powiedzieć, bo tak jak napisałem wcześniej czekam na resztę zestawu. To moja pierwsza przygoda z bardziej zaawansowanym sprzętem i mam nadzieję, ze się nie zawiodę ;)

Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum

Gustaw

• Gość
12-08-2013, 16:33
>> Wicek23, 2013-08-12 16:23:59

Cześć, Wicek.

;-)

lancaster

• Gość
12-08-2013, 17:25
elo Wicek, milego korzystania z serwisu.

Pozdrowienia

Soundman

• 775 / 4229
  • Ekspert
12-08-2013, 17:55
Cześć Wicek!    Też mam D7100 już jakiś czas i myślę że będziesz zadowolony z tych słuchawek. Początkowo grają nieciekawie, najlepiej puść na nich muzykę na okrągło przez 2/3 dni. Poprawa będzie spora. Uspokajają się po ok. 200h dopiero. To niedobrze co piszesz że pałąk się wysuwa i to w nowym modelu, jednak trzymając jedną ręką nie powinno  nic się dziać z pałąkiem. Może reklamuj usterkę w tej Anglii jednak. Czy dobrze zrozumiałem że głównie będziesz słuchał na nich klasyki?! To ciekawe, bo jak dla mnie jednak najsłabiej sobie w tym rodzaju muzyki radzą. Nie jest źle, a po zmianie kabla nawet dobrze ale mimo wszystko brak przestrzeni z otwartych słuchawek trochę przeszkadza i nie daje pełni szczęścia. Ciekaw jestem Twoich spostrzeżeń jak już będziesz miał pełny zestaw pod nie.

dankam

• 112 / 5696
  • Aktywny użytkownik
12-08-2013, 18:16
Co to za kabel jest na który wymieniłeś ?

Soundman

• 775 / 4229
  • Ekspert
12-08-2013, 18:32
Majkel taki robi, na wtyku duży Jack Amphenol a do słuchawek wtyki Sennheisera. Kabel Conducfil  Sonolene.Poprawa spora, najlepiej samemu sprawdzić i się przekonać. Jest możliwość wypożyczenia na jakiś czas i przetestowania.

• Gość
12-08-2013, 18:53
Wicek a jaki set wybrałeś. Słuchawki będą pędzone z Perły rozumiem a reszta toru?

Wicek23

• 4 / 4149
  • Nowy użytkownik
12-08-2013, 20:10
Szczerze mówiąc przy wyborze słuchawek kierowałem się również ceną - a te z UK mają konkurencyjną cenę w stosunku do innych słuchawek. Bo w sumie co do klasyki polecicie za nieco ponad dwa tysiące?

Co do tej wady - też uważam, że to nie dobrze, ale z drugiej strony czy jest sens je reklamować? W sumie na jak są na głowie już się nie rozsuwają. Ale faktycznie jak trzymam jedną ręką lewy pałąk się obniża o jakiś centymetr.

Co do toru - BP, signature i modyfikowane DVD (bo mam sporą płytotekę i set będę wykorzystywał w pracy ;)

dankam

• 112 / 5696
  • Aktywny użytkownik
12-08-2013, 20:10
Mnie się by przydał taki z 1,5m zakończony na jacka 3,5 mm.
Chyba sobie zrobię w miejsce oryginalnego z małym jackiem. W tamtym denerwuje mnie ten pilocik którego nie używam.
Rozumiem że jest to kabel Conducfil Sonolene 3014?

Soundman

• 775 / 4229
  • Ekspert
12-08-2013, 20:17
Fajnie słucha mi się klasyki na moich Audeze LCD2 rev2 a równie dobrze na HI-fimanach HE500 które akurat miałem pożyczone od Kabaka-Przemka z tego forum. Co ciekawe chyba akurat ma je zamiar sprzedawać...Jednymi z lepszych jak nie najlepsze są oczywiście Beyerdynamic T1. Perła powinna spokojnie je napędzić.

• Gość
12-08-2013, 20:17
Rozumiem że jest to kabel Conducfil Sonolene 3014? - dokładnie ten.

Wicek to tak jak ja. A Dac jaki? Ja płytoteki nie mam dużej to nie brałem żadnego źródła. Ciśnie komputer z FLACzkami przez rDaca. Zdecydowałem się na niego bo jest w ofercie Tomanka całkiem niezły zasilacz do tego DACa no i przez USB niby idzie najlepiej to do blaszaka jak znalazł.

Wicek23

• 4 / 4149
  • Nowy użytkownik
12-08-2013, 20:42
Szczerze mówiąc to myślałem, że DVD ma już wbudowanego Dac-a. Czyżbym się mylił?

Co do słuchawek - i tak będzie to duża odskocznia od tego co miałem do tej pory i myślę, że na dłuższy czas będę usatysfakcjonowany. A za jakiś czas - pewnie dłuższy :) pomyślę o drugich słuchawkach (na pewno otwartych). Z zamkniętych wydaję mi się, że wybrałem optymalnie w tej cenie.

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
12-08-2013, 20:45
Albo ta partia "tania" to jakiś B-Stock czy drugi gatunek, albo to są podróbki. Nie wierzę by Denon tak pozwolił sobie na obniżenie lotów.

• Gość
12-08-2013, 20:54
Cała ta sprawa trochę śmierdzi, właściwie to moje przeczucie zapoczątkowało to wszystko bo tak sobie pomyślałem: co on kombinował z tymi słuchawkami. A Tomek jakby w myślach czytał i pisze ot tak o: zobacz na te pady. Wszystko to o czym tu rozmawiamy skłoniło mnie do tego, że na razie powstrzymam się z zakupem. Najpierw sprzedam HiFiMany a potem zobaczę co dalej. Może wszystko się wyjaśni. Za to na osłodę sprawiłem sobie nowiuśkie Beyery Custom One Pro prosto z redcoon.pl :)

Co do sprzedaży HE500 to będzie ogłoszenie, jeśli ktoś by był chętny to zapraszam na PW, no bo publicznie nie mogę się reklamować :) Mam nadzieję że Marek nie wyrzuci wpisu :)

P.S. Majkel, Ty masz D7100 też z Home AV. U Ciebie wszystko funguje jak trzeba?

patrykvel

• 282 / 4905
  • Zaawansowany użytkownik
12-08-2013, 21:06
>> Wicek23, 2013-08-12 20:42:44
Szczerze mówiąc to myślałem, że DVD ma już wbudowanego Dac-a. Czyżbym się mylił?

Nie mylisz sie, DAC jest w DVD. :P