Audiohobby.pl

Denon AH-D600 & AH-D7100

lancaster

• Gość
10-08-2013, 15:59
Nie zauwazylem zadnych asymetrii wykonania sluchawek. Na glowie lezaly pewnie i rowno. Nie robilem wielogodzinnego odsluchu, wiec moze cos by wyszlo po czasie, w kazdym razie pod tym wzgledem tiptop.

• Gość
10-08-2013, 16:04
Ja żem myślał że to Ty Tomek coś z tymi padami kombinowałeś, dlatego po prawej stronie taki dziwny. Jakby mniej wypełniony tym pluszem czy jakimś innym gównem i taki zgnieciony bardziej niż ten lewy.

A widzieliście jak szefowi Egon pojechał wczoraj? hahahah! Aż się Gustawi zbulwersował. I uciszyli chopa :) Był chop, ni ma...

Soundman

• 775 / 4230
  • Ekspert
10-08-2013, 16:12
Czyli że jednak dostajemy modele lekko wybrakowane od tych anglosasów, ważne że dźwięk jest ok. Wiem że nie przyjęło się testować sprzętu wysokiej klasy na discopolo, nie po to się tyle wydaje kasy, chociaż jak ktoś chce to czemu nie... Tylko że właśnie,nie było do tej pory takich słuchawek co miały tak fajny bas jak D7100, pewnie dla grona zwolenników łupania po głowie i innych basheadów takie słuchawki to święty grall! Oni będą słuchać tylko takiej muzyki...

• Gość
10-08-2013, 16:16
Szefie jakby oceniać D7100 tak całkowicie na poważnie to tylko z innym kablem ja uważam. Fabryczny to straszne gówno. Ja jestem tzw ultimate basshead i powiem że niskie pasmo traci sporo na fabrycznym. Oprócz innych oczywiście rzeczy które tracą (szczególnie kultura na kwadracie 7 000 do 10 000 hz) bas traci najbardziej. Staje się suchy i mniej mięsisty, bez tubalnego pogłosu. Opisałem to specjalnie dla Tomka na PW bo chciał. Jak chcesz to możesz to wrzucić Tomek tylko te wszystkie kurki wodne i chuje wytnij no i to co tam mówiłem wiesz o kim bo się nie będzie dało tego czytać i znowu rzesza obrażonych będzie jaki kabak to skurwiel.

Na HE500 z kablem Majkela nie czułem różnicy aż takiej, na D7100 to potężna różnica z majkelowym, przynajmniej dla mnie. Michał mi coś powinien odpalić za reklamę, serio ;)

lancaster

• Gość
10-08-2013, 16:31
kabak, zeby komus pojechac to trzeba miec chociaz odrobine racji, jak sie prezentuje majaki to sie zwyczajnie farmazoni.
Jak do tego sie bluzga to sie wylatuje.

Swoja droga przy okazji prosba do Ciebie o nie bluzganie w takich ilosciach. Ja wiem ze fajnie byc sobą ale fajnie tez popracowac nad takimi sprawami...

• Gość
10-08-2013, 16:33
Poczekam jak moje przyjdą z Anglii i porównam. Jakby co to Tomek sobie później wyśle na reklamację bo możliwe że to faktycznie tylko jeden pad. Drugi generalnie jest okej. Albo po prostu napisać o nowe pady i już ;) A nie da się gdzieś dokupić osobno za jakieś grosze? Szkoda wygrzanego egzemplarza wysyłać.

Kabak jestes naszym foumowym Krolem Basu ! - Powiedz mi coś czego nie wiem :)

• Gość
10-08-2013, 16:40
prosba do Ciebie o nie bluzganie w takich ilosciach - kurde wiedziałem że to się tak skończy. No cóż skoro to prośba a nie groźba... niech będzie. Będę się starał chamować trochę. W sumie jakbyś chciał to i tak byś mnie sprzątnął z forum w 2 sekundy. Poprosił, a mógł zabić...

Mi się najbardziej podobał ten tekst: "dobry, poproszę meter kabla - proszę, pińset" hehehhe. Musisz przyznać Mareczku że to mu wyszło :)

Brodaty z kolegą się zgadzam całkowicie. Prawdziwy bas się czuje. Oczywiście w granicach rozsądku :)

Sim1

• 1829 / 6070
  • Ekspert
10-08-2013, 16:46
>> kabak1991, 2013-08-10 16:40:22
[...]Będę się starał chamować trochę. [...]

Chyba właśnie o to by nie chamować chodziło. Popróbuj troszkę z hamowaniem poćwiczyć....

• Gość
10-08-2013, 16:52
Jasna sprawa Kapitanie Oczywisty ;) Napisałem tak specjalnie ale widzę że szybko żeście mnie rozpracowali. :) Przestanę bluzgać ale chamować będę się dalej bo nie mam hamulców :)

• Gość
10-08-2013, 17:08
To zapewne ten kabel o którym pisał Egon co mu go sprzedał Marek... UPS! Sorry... ;)

Perul

• 246 / 4575
  • Aktywny użytkownik
10-08-2013, 18:51
>> Soundman, 2013-08-10 15:54:55
>...O połowę niższa cena chyba nie bierze się znikąd?

Akurat te których słuchałem miały na pudełku cenę 3999, więc na pewno nie jest to 2x drożej. Do tego sprzedawca poinformował mnie, że cena nie jest ostateczna i można się targować. Niestety do ilu można stargować już nie zdradził - tylko w przypadku poważnego zainteresowania. Podejrzewam, że 3500 bez większych problemów dałoby radę.

Ale czy gwarancja w PL jest warta aż tyle co DT990...?

piotras

• 17 / 5353
  • Nowy użytkownik
10-08-2013, 19:50
>> kabak1991, 2013-08-10 16:04:01
Ja żem myślał że to Ty Tomek coś z tymi padami kombinowałeś, dlatego po prawej stronie taki dziwny. Jakby mniej wypełniony tym pluszem czy jakimś innym gównem i taki zgnieciony bardziej niż ten lewy.

W moich pady też były pogniecione i na pewno nie były tak wypełnione i idealne jak na zdjęciach katalogowych Denona .

Ultrasoniak

• 92 / 5129
  • Użytkownik
10-08-2013, 23:16
Moje też nie są idealne ale tylko w miejscu gdzie skóra lub raczej materiał skóro podobny wchodzi w szczelinę trzymającą pady. same pady mam symetryczne bez skaz. Większe wątpliwości miałem co do dzwięku bo kupiłem na al...o od gościa który sprowadził z UK więc porównywałem z brzmienie z tym jak je opisano i na początku wielkiego szału nie było. Myślałem że to jakieś podróby i w życiu nie kupił bym ich za pełną ceną u polskiego dystrybutora. Teraz po 2 miesiącach bardziej je doceniam i zostaną u mnie długo.

Soundman

• 775 / 4230
  • Ekspert
11-08-2013, 18:38
Czyli pewnie te moje też są ok, tylko widać czasem trafi się taki gorszy egzemplarz. Da się z tym żyć i za bardzo nie przeszkadza. Szkoda że na razie nie można nigdzie kupić zastępczych padów do tych D7100.

asmagus

• 4439 / 5655
  • Ekspert
12-08-2013, 10:15
Ciekawe to co piszecie, z D7000 nie było takich problemów z "rozrzutem" egzemplarzy.

Swoją drogą kto teraz robi dla Denona te D7100? D7000 robił (Foster Japan w Chinach), a D7100? Wyglądają - to tylko moje optyczne przypuszczenie - D7100 bardzo podobnie do Yamach Pro 500 http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/headphones/pro-500/?mode=model ale to wcale nie musi nic oznaczać.