Audiohobby.pl

Denon AH-D600 & AH-D7100

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
14-06-2013, 15:22
Zaraz przyjdzie Rolo i powie, ze taki tuning Poszaka moze przynajmniej dac mierzalny i powtarzalny efekt a tuning kabla USB, tzn. konstrukcja go za pomoca pozaziemskiego know-how z elementow za 20 PLN i dystrybucja w cenie 2K PLN + wersja Reference Ultra Delta Sigma Pro w cenie 3K dadza tylko tyle, ze jeden powie ze jest nirvana a drugi powie, ze nie widzi roznicy miedzy kablem od drukarki natomiast trzeci powie, ze roznica jest, ale mimo wszystko wybiera ten za 15 PLN od aparatu :))

• Gość
14-06-2013, 15:24
hehe... Gustaw w formie. Mam nadzieję że dalej będziesz dodawał takie komentarze Gustawie. Powinieneś też stworzyć kącik ze swoimi przemyśleniami na temat słuchawek Johna "Dziada z Brooklynu" Grado. Masz moje pełne poparcie :)

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
14-06-2013, 15:26
@Gustaw,

Ja wlasnie koncze swietny album "Master of Sinus". 8 Utwor - "333Hz sweep" - piekny, piekny. Prawdziwy wykwint.

Kolega poleca mi album z tojkatem, ale chyba nie jestem jeszcze gotowy :)

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
14-06-2013, 15:29
Sinus to po angielsku zatoki nosowe. Zresztą po tych schodkach na wykresie widać, że będzie brzmiało nosowo.

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
14-06-2013, 15:30
Słyszałem kiedyś "333Hz sweep" ale to gra tylko tylko z SACD, inaczej nawet nie ma co się do niego zabierać.

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
14-06-2013, 15:34
>> pastwa, 2013-06-14 15:13:10
Jesli moge jeszcze jedna wrzutke tekstowa zapodac. Przyuwazylem iz jedynie w obszarze nausznikow dokonuje sie korekcji ich brzmienia, operujac na TOPOWYCH modelach danego producenta. Nie spotkalem sie jeszcze z podobnymi opisami odnosnie szczytowych modeli danych kolumn, ktore nabywalo by sie celem pozamieniania w nich glosnikow na jakies lepsiejsze. Napisalem to tylko jako ciekawostke ;@))<<

Jak się nie dokonuje? Tu jest dopiero grzebanie - kondy w zwrotnicach, rezystory, cewki rdzeniowe na bezrdzeniowe, okablowanie wewnętrzne inne, do tego i tak co miesiąc zmiana całych paczek. To Ty po prostu jakiś inny jesteś. :-P

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
14-06-2013, 15:41
@Racja Pawel, bez SACD to tylko jak tanie wino z Biedronki. Niby wino a jednak zupelnie nie to co Chateau Lafite

Corvus5

• 2596 / 5572
  • Ekspert
14-06-2013, 16:20
W słabych przetwornikach czemu nie. Ja tak koryguję w jednych głośnikach kilku dB górkę na ok 11,5kHz. Prosty filtr, zwrotka nie głupieje. Na pomiarach wychodzi lepiej i w efekcie pomaga. Cyfrowo też można - np. przez REW, ale poprawia to tylko barwę.

pastwa

• 3828 / 6105
  • Ekspert
16-06-2013, 14:02
>> majkel, 2013-06-14 15:34:35

Jak się nie dokonuje? Tu jest dopiero grzebanie - kondy w zwrotnicach, rezystory, cewki rdzeniowe na bezrdzeniowe, okablowanie wewnętrzne inne, do tego i tak co miesiąc zmiana całych paczek. To Ty po prostu jakiś inny jesteś. :-P

Prosze czytac uwaznie co napisalem, wrocmy raz jeszcze do mojej wypowiedzi zatem. Napisalem jasno, TOPOWYCH modeli kolumn, a nie wyjsciowej budzetowki. Nie czytalem nigdzie aby jakis wlasciciel wymienial eksperymentalnie cewki i zwrotnice w takich: Magico S5, Audio Physic Caldera, Wilson Audio Alexia, itd., a i nawet w tych ciut nizszych rowniez celem poprawienia sobie dzwieku. Taki osobnik albo by ich nie kupil w pierwszej kolejnosci, albo wystawilby na sprzedaz i nabyl cos innego. Zmiana calych paczek na inne paczki to juz proces dobierania sobie kolumn pod wlasne gusta/elektronike i ma niewiele wspolnego z modowaniem ich.

• Gość
16-06-2013, 14:36
Magico mmmm... M5 - kolumny za które bym podpisał cyrograf :)

lancaster

• Gość
16-06-2013, 15:10
M5 ? karma dla plebsu, jak MAgico to tylko Ultimate !;-)

lancaster

• Gość
16-06-2013, 16:55
Dlaczego sa firmy ktore tuninguja Porsche  ? Przykladowo gdyby stac mnie bylo na takie auto i bym go potrzebowal nie bylbym w stanie wykorzystac pewnie nawet w polowie jego mozliwosci, ale ze czlowiek lubi sobie przysnobic to bym go poddal tuningowi za rownowarosc samochodu. Serio, a co tam. Jak czlowieka stać to no problem.
Po co ? Po to zebym tym razem wykorzystywal 25% mozliwosci auta ? Nie, po to żeby inni myśleli ze potrzebuje ponad 100% seryjnego :-D Zrobilbym nie dlatego ze wykorzystam, tylko dlatego zeby sobie jaja porobić :-))
Dla facetow ktorzy maja potrzebe "pokazania sie" choc mozliwosci są jakie są wymyślono np. slipy męskie z wkladkami powiekszajacymi optycznie wacka, lub operacje plastyczne podczas których formuje sie ze sadła na brzuchu kaloryfer.

Ostatnio stalem sie zay...ście zadowolonym posiadaczem DT990. Czy cos bym tam tuningował ? Nie. A dlaczego ? Bo kupilem je dlatego ze mi sie bardzo podobaja takie jakie sa. Jak to Egon malowniczo niedawno ujal "leb bym maczetą upier...ł" za próbe tuningu :-D

sebna

• 72 / 4241
  • Użytkownik
16-06-2013, 17:16
Panowie gdyby nie szeroko pojęty tuning i potrzeba zrobienia czegoś lepiej to by nie było postępu. Stopniowe poprawy to jedna z popularniejszych form postępu w dzisiejszych czasach... dlaczego sobie odmawiać uczynienia lub przynajmniej próby uczynienia czegoś lepszym?

Oczywiście jeżeli nie słyszysz różnicy lub jest ona dla Ciebie niejednoznaczna to może faktycznie nie ma po co sobie zawracać głowy?

Pozdro

lancaster

• Gość
16-06-2013, 17:50
sebna, mi Mona Lisa tez bardziej sie podoba z wąsem. Gdybym nabyl oryginal momentalnie wykonałbym postęp.

Pzdr

zibra

• 812 / 5201
  • Ekspert
16-06-2013, 18:15
Niektorzy jednak tuninguja topowe kolumny hehe:

The Protagonist DAC by McGyver, Black Pearl by Majkel, DT1350 by Germany, Shure SRH940 by USA:)