Audiohobby.pl

Denon AH-D600 & AH-D7100

zibra

• 812 / 5200
  • Ekspert
31-05-2013, 18:33
No to spadamy do piwnicy:

The Protagonist DAC by McGyver, Black Pearl by Majkel, DT1350 by Germany, Shure SRH940 by USA:)

Soundman

• 775 / 4228
  • Ekspert
31-05-2013, 18:46
Świetny kawałek Zibra! Cieszy mnie że nieźle sobie radzą z klasyką te Denonki, miałem szukać dodatkowych w tym celu a tu proszę chyba nie muszę. Ech , jak muszą grać na lepszym sprzęcie!

• Gość
31-05-2013, 18:51
Zajebisty kawałek zibra, chyba muszę odświeżyć MassiveA bo tego nie słyszałem jeszcze. Tego trzeba posłuchać z FLACa. Problem polskiego rapu jest taki że mało tego w sieci w dobrej jakości. To tylko moje co mam na płytach. No cóż, wygląda na to że jestem skazany na D7100 :) A

Ale Jessica Biel ma ruchy "0"

• Gość
31-05-2013, 18:55
I już cała dyskografia Massive A we FLAC leci na dysk hehe...

• Gość
31-05-2013, 18:56
Soundman wyślij do mnie to Ci powiem ;)

Soundman

• 775 / 4228
  • Ekspert
31-05-2013, 19:07
Szkoda bo nie oddasz już! Tylko nie kupuj d600 to inna liga. Denony mają przewagę nad innymi słuchawkami że łatwo je napędzić a do Hifimana byle g....a  się nie da. He,he...

Soundman

• 775 / 4228
  • Ekspert
31-05-2013, 21:47
Uczta dla uszu!  

Heineken

• 23 / 4208
  • Użytkownik
31-05-2013, 21:55
Ja myśle ,że największy problem polskiego hip hopu to to, że w ogóle istnieje :)

• Gość
31-05-2013, 22:58
Heineken, dziękujemy za tak szczerą i wyczerpującą opinię na temat hip-hopu. Marek Kostrzyński oraz cała pozostała śmietanka forum Audiohooby.pl skontaktują się z Panem w celu rozmów o zostaniu nowym ekspertem na forum od spraw hip-hopu. Pragniemy też zaprosić na przyjęcie z okazji mianowania. Gościnnie: Skor, O.S.T.R, Suma Styli, Paktofonika oraz gwóźdź programu - seans spirytystyczny mający na celu wywołanie Magika aby zabrał on głos w sprawie ignorancji, w temacie rozmów o polskim rapie. Proszę oczekiwać na kontakt.

SoundM musimy się jakoś zgrać na jakiś odsłuch. Ty weźmiesz dwie pary Denonów, ja Moonlighta i HiFiMany :)

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
01-06-2013, 10:11
Dziękuję koledze Soundman za porównanie i opinię. Widzę, że zauważyliśmy to samo, niejako w kontrze do niektórych opinii, a mianowicie D7100 dobrze rozciągają scenę i jak na słuchawki budują ją wyraźnie z przodu, a przynajmniej okolice środka sceny. Mnie się też zdarzało na niektórych nagraniach mieć wrażenie, że dany instrument słyszany z nagrania jakoby znajdował się w moim pobliżu w pomieszczeniu. Bardzo sobie cenię to wrażenie autentyczności muzyki zarówno w słuchawkach, jaki i w systemach głośnikowych, gdzie to oczywiście odbywa się w inny sposób.

W sąsiednim wątku się toczy debata na temat wyższości Beyerdynamików nad Grado, lub jednego modelu Beyerdynamic nad drugim. Mając pod ręką kilka modeli - T90, DT880, Custom One Pro, AKG Q701 - porównałem je sobie z Denonami, i to była taka różnica jak w wyścigu kolarskim, gdzie AH-D7100 są wśród tych kilku uciekinierów z przodu, a te droższe i tańsze "średniaki" to dość odległy w tył peleton, gdzie dalsze roztrząsanie, kto tam jest bardziej z przodu, kto się chowa w tłumie, a kto obstawia tyły - staje się nieinteresujące.

• Gość
01-06-2013, 11:04
Z tego co mówisz Michale wynika że D7100 to dość intymne słuchawki pomimo dużej sceny, jednak  właśnie pisałem do Soundmana w tej sprawie. Ryka uważa że scena otwiera się przy wyższej głośności jednak to nie tyle mnie interesuje, co porównanie tej sceny do ortosów (HE500, HE5LE ,HE6). To jak jest przedstawiona już powiedzieliśmy ale czy jest większa niż na tych orto? Jak prezentują się najdalsze plany i holografia? Dźwięki wchodzą bezpośrednio mocno do głowy czy bardziej jakby otaczają słuchacza?

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
01-06-2013, 11:36
Słuchawki grające ekspansywnie nie kojarzą mi się z intymnością, jednakże owa intymność występuje ze względu na mocne i sugestywne oddanie klimatu nagrania, a pewnie też wspomaga ten efekt bardzo satysfakcjonująca izolacja akustyczna nowych Denonów.

-Pawel-

• 4739 / 5709
  • Ekspert
01-06-2013, 11:37
Skoro T90, które były zbliżone możliwościami w znacznym stopniu do PS1000 znajdują się w odległym peletonie to nasuwa mi się konkluzja, że Grado są wyraźnie słabsze od nowych Denonów.

Baele

• 753 / 5325
  • Ekspert
01-06-2013, 12:10
Bardzo ciekawy wątek, myślę, że Brodacz mógłby wyrazić swoją opinię nt i D7100 i PS-ów, a przede wszystkim dlaczego się pozbył i jednych i drugich. Miał naprawdę ciekawe spostrzeżenia nt jednych i drugich.

Taaaak, D7100 są zdecydowanie lepsze od wszelkich Beyerów :-)))))

Szanuję każdą opinię, choćby najbardziej skrajną, ale mam zupełnie odmienne zdanie od Michała. Dla mnie one usiłują dogonić wysforowany peleton Beyerów, ale im się to nijak nie udaje :-)))
D7100 to bardzo kontrowersyjne słuchawki, i dla mnie stanowią tylko uzupełnienie Beyerów, dlatego też je posiadam i póki co u mnie raczej długo zagoszczą ;-)))))).

Koledzy, którzy się tak strasznie nimi podniecają w kontekście basu, to moja rada, lepiej sobie sprawcie (tańsze) Audio-Technica ATH-Pro700 MKII, D7100 to przy nich nędzne popierdółki ;-)))

• Gość
01-06-2013, 12:52
Wydaje mi się Beale że to jednak nie ten poziom hehe. Stanąlem przed wyborem tych Audiotechnic vs Dt770 PRO które też szafują basem ale wybrałem DT. Jeśli chodzi o samą ilość to kto wie czy by nie wygrały ale sprawa nie jest niestety taka prosta. Jeśłi ktoś potrzebuje tyle basu że czaszka musi pękać wzdłuż i wszerz to jest na to rada - Sony MDR XB500. To nawet dla mnie za dużo, choć problem akruat tych nauszników jest inny. Główne składowe dźwięku w nich są tak rozwarstwione aby tworzyć sztuczną scenę, że nie da się tego słuchać. No może jakiś nastolatek lubiący hip hop doceni je jako słuchawki do swojego odtwarzacza MP3. Miałem XB700 i mam XB1000. Ciekawe doświadczenie pod względem basu te XB1000 ale problem jak wyżej u młodszych braci.