"@Kabak,
słuchaj tak jak jest na razie, nie rozmieniaj się na drobne, a równolegle słuchaj innych konstrukcji. Być może warto pomyśleć o drugim małym komputerze (laptopie Maca np) tylko do słuchania muzyki, który nie będzie obciążany normalnym użytkowaniem będzie pełnić tylko funkcję playera. Może coś z dyskiem ssd, może jakiś squeezebox.. Możliwości jest bardzo wiele i nie ma co działać w pośpiechu. Odkładaj kasę, pożyczaj sprzęty i tylko tak przekonasz się co Ci się naprawdę podoba i nie stracisz za dużo pieniędzy, bo to co czytasz to nawet w najlepszej wierze pisane jest tylko subiektywnymi odczuciami każdego z nas lub repetycjami marketingowych frazesów. Zbuduj sobie w głowie model brzmienia do jakiego dążysz, pomyśl czego w dźwięku nie lubisz.. I pamiętaj, że wszelka masówka za 1500pln, w rzeczywistości warta jest najwyżej połowę tego. Więc masz odpowiedź jak jest. Są pewne zasady których trzeba przestrzegać żeby dźwięk miał klasę, nie jestem elektronikiem ale pewne wspólne cechy są powszechnie znane..
Masz słuchawki na wysokim poziomie, wzmacniacz według mnie bardzo dobry. Tych stałych się trzymaj. Nie szalej z kablami dopóki nie znajdziesz źródła."
Dobrze waść prawisz tyle że już to wiedziałem wszystko. :( Jestem wręcz zmuszony myśleć tak samo jak mówisz. Na razie czekam, nic na siłę, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie...