no wlasnie w szczecinie nie ma gdzie odsluchac sluchawek.. jedynie kolumny.
tzn jest sporo modeli do posluchania np. w "Saturnie", ale sa to sluchawki z najnizszej polki
najdrozsze jakie mozna odsluchac to jakis szrot sony za 399 pln :)
no i rzeczywiscie pomylilem W. Pacułę, z P. Rybką ;) sorki
jeden i drugi to bajkopisarze (nawet na audiostereo.pl wzbudzaja litosc)
no w kazdym badz razie chyba rzeczywiscie za bardzo zaszalalem z zakupem D7100 jak na pierwsze sluchawki.
kabak1991 ma racje, to sa sluchawki dla kogos kto ma konkretne oczekiwania i wie czego chce i znudzil sie plaskim dzwiekiem.
wtedy i owszem D7100 sa jak znalazl ;)
zreszta nic w tym dziwnego.. to, jaki te sluchawki daja bass to wrazenie ktore ciezko zapomniec.
no po prostu szok.
faktura, szybkosc, precyzja i jakosc basu jest bez dwoch zdan lepsza od moich razem pracujacych Usher S520 + Rel T5
ale z kolei Ushery wygrywaja pod wzgledem plaskiej charakterystyki z zachowaniem muzykalnosci (srednie tony to w nich poezja), sa niesamowicie przestrzenne i jak sie je dobrze zestroi z sub\'em, to jest cud miod i orzeszki.
nie z tego wzgledu, ze bass z Rel T5 w swoim przekazie jest lepszy od tego w D7100 - uwazam, ze D7100 maja bass klase wyzej niz Rel T5 (jezeli wogole mozna porownywac bass z sluchawek vs. subwoofer)
ale w ogolnym rozrachunku Usher S520 + Rel T5 sa lepiej zestrojone, nic w nich nie dominuje, wszystko w ich dzwieku jest tam gdzie powinno byc, w ilosciach takich jakie powinny byc i sluchanie muzyki na tych urzadzeniach to nie szukanie wad i zalet, tylko czysta przyjemnosc odbioru siedzac wygodnie na fotelu :)
przed chwila znowu zdjalem z glowy D7100 i po posluchaniu dzwieku z kolumn, zwyczajnie odczulem ulge.
to juz nie chodzi o jakies tam niuanse, a o zwykly dyskomfort wynikajacy z pompowania w moje uszy dzwieku z cofnietymi srednimi tonami, i z basem ktory sprawia ze marszcze brwi szukajac w nagraniu reszty pasma.
Denon AH-D7100 mimo wielu ogromnych zalet to nie sa sluchawki dla mnie.
Gdyby ktos byl zainteresowany kupnem to zapraszam na priv.
Sluchawki sa w zasadzie jak nowe, maja troche ponad 100h na liczniku
Wyceniam je na 2000 pln + wysylka, wiec mysle ze fajna cena.
Jak nie bedzie chetnych, to wystawiam na allegro, bo szkoda zeby taki sprzet marnowal sie u mnie.