Bristol.
Esa. W sobote kiedy tam zaszedłem dramat jakis . Plama dźiewkiu z wlokacym sie basem. w neidzielę zupelnie inne oblicze systemu. Nie wiem co Panowie zrobili w 1 dzien ale zrobilio to brzmieniu dobrze i dxwięk zwarty, swobodny, dosć barwny i jednocześnie lekko ocieplony. Nie bylo oczywiście uderzenia niektórych innych systemów z Bristolu ale np. barwowo przy WA to byla w ten weekend bajka.
AA Oslo. Male monitorki z subem. Pan Jarek leciał jak czesto sie to zdarza na lekkim przestyerze ;) ale dxwięk jak na takie glośniczki calkiem spoko. To nie byla najlepsza prezentacja Ancient Audio jaką slyszalem, ale narzekać na system któy bez komputera i suba kosztuje 3Kzł ? Ja tam nie marudzę, jak sie wstrzelila płyta to słuchałem bezkrytycznie, czasami bylo słychać przestery, czasami "przysieklo", ale ogólnie dla mnie OK.
Thiel + VTL. Przy tak dobranych nagraniach bardzo fajny dźwięk. Bylem 2 razy na prezentacji i kiedy puszczono nagranie na życzenie publicznosci wrazenia trochę słabsze. Tak czy inaczej zwarty, swobodny. Lekkie ujednocicenie barw wzgledem najlepszych. Thiel tak ma, dla niektórych osób to żaden problem. Wtedy ocena frunie jeszcze wyzej.
Wilson Sasha. Byly na kilku prezentacjach. Nie wiem co sie stało w tym roku. Pamietam je z 2 poprzednich lat, byc moze wtedy nagrania byly dobierane bardziej tendencyjnie :-) Nie ważne, ważne że podobało mi się. W tym roku kilka razy brzmialo poprawnie, kilka razy mechanicznie, barwy na srednicy mniej zróżnicowane od Thiela
Dźwiek dosć autorytarny, tylko jakoś nie załapałem sie na muzykę (w sumie na pewno ponad 10 utworów w różnych systemach - AR, Devialet, dCS). W tym roku "w czasie suszy Sasha sucha" Może pora wrócic do prowadzącego z lat minionych ;-)
Sophia podobnie w charakterze, tylko mniej dynamicznie. Tutaj bym nawet powiedział, ze przecietny dźwięk o może oczko lepszy od Estelona.
!!!!!!!!!.....miały być Alexie. Zresztą Kondo to też nie prezentował Gaku On.....!!!!!!!!
Estelon. Brak możliwosci skorzystania z własnej muzyki, a na materiale wystawcy system brzmial nieciekawie.
Avantgarde. Duży, kolorowy, dynamiczny dźwięk. Ogromna skala. Bas tradycyjnie nie zdążał, ale calosć przynajmniej miała dar przekonania "człowieka z ulicy", że sprzęt za kupę kasy nie brzmi jak jego stara dobra Unitra. Fajny dźwięk, tradycyjny brak możliwosci użycia własnych nagrań.