Audiohobby.pl

Ałdjo Szoł 2012

Gustaw

• Gość

palton

• 422 / 5590
  • Zaawansowany użytkownik
16-11-2012, 20:53
Prosiłem o przedstawianie się na wystawie w pokoju DiY, niestety niewielu miało odwagę...

Gustaw

• Gość
16-11-2012, 21:36
Palton,

To, że o coś prosisz wcale nie oznacza, że się to tobie należy. Nie każdy, zwyczajnie, ma ochotę klepać się po plecach a pokój DIY to nie jest prywatne domostwo gdzie gość przedstawia się gospodarzowi tylko część komercyjnej wystawy audio za wstęp na którą każdy z nas zwyczajnie zapłacił. Przedstawianie się lub nie to nie jest kwestia strachu czy nadęcia.

Dlatego lepszym zdaniem może być np. - "Chłopaki, fajnie, że wpadliście. Wyszło jak wyszło. Szkoda, że nie przybiliśmy piątki. Być może następnym razem". Do czasu kiedy nie zrozumiesz m.in tej subtelności przynajmniej z mojej strony na żadne przedstawianie nie możesz liczyć.

To raz.
Dwa - doceniam robotę jaką włożyłeś w przygotowanie tego pokoju. Doceniam czas i robotę pozostałych ludzi, którzy swoje sprzęty taszczyli czasami przez pół Polski. Jeżeli pomysł pokoju DIY traktować w kontekście spotkania towarzyskiego to być może był to dobry pomysł. Piszę "być może" ponieważ widać co się działo w wątku DIY w sprawie organizacji tego pokoju. Jest spora grupa  zadowolonych i chyba równie liczna kompletnie niezadowolonych. Jeżeli chodzi o kwestie dźwiękowe i koncepcję zareklamowania DIY  to moje bezpośrednie doświadczenie skłania mnie do twierdzenia, że to nie był dobry pomysł ponieważ nie miał dobrych założeń.

WOY

• 666 / 4835
  • Ekspert
17-11-2012, 09:38
Brawo Gustaw!!!
Pięknie to napisałeś.

Pozdrawiam Cię serdecznie

lancaster

• Gość
17-11-2012, 11:06
Palton, ja też Cię o coś prosiłem.

Po drugie jak miałem zadośćuczynić Twojej prośbie skoro o niej nie wiedziałem ?
Następnym razem przybij swoje postulaty na drzwiach pokoju, jak będę miał chęć to się przedstawię.
Albo biegaj w koszulce "jestem Palton, powiedz dzień dobry".

Trochę pogadałem z misiomorem, spotkałem przypadkiem np. jar1, cloudiora ze starej ekipy AS. Znam ludzi, to sie przywitam. Zreztą troche pogadałem też z facetem z  waszego pokoju (autor wzmacniacza OTL na diabełkach).

majkel

• 7477 / 6082
  • Ekspert
17-11-2012, 17:48
Zdecydowanie. Byłoby odwrotnie, gdyby mi ktoś podłączył kiepskie źródło. Wtedy zmiatanie śmieci pod triodowy dywan mogłoby przynieść lekką ulgę.

palton

• 422 / 5590
17-11-2012, 19:11
>> Gustaw, 2012-11-16 21:36:51
Palton,

To, że o coś prosisz wcale nie oznacza, że się to tobie należy. Nie każdy, zwyczajnie, ma ochotę klepać się po plecach a pokój DIY to nie jest prywatne domostwo gdzie gość przedstawia się gospodarzowi tylko część komercyjnej wystawy audio za wstęp na którą każdy z nas zwyczajnie zapłacił. Przedstawianie się lub nie to nie jest kwestia strachu czy nadęcia.

Masz rację, źle to ująłem. Przyczyna tego jest taka, że ludzie na as krytykują zza klawiatury (czyli zza węgła), a nie w realu. Zauważ, że niemal wszyscy krytykujący (jar, electro, stary a.) to zbanowani, którzy odzyskali możliwość pisania po mojej idiotycznej amnestii. Szkoda, że chcąc dopiec moderatorowi, dowalają chłopakom, którzy włożyli serce w swoje DiY.

palton

• 422 / 5590
17-11-2012, 19:15
>> lancaster, 2012-11-17 11:06:59
Palton, ja też Cię o coś prosiłem.

I trzymam się tego, jednak gdy o mnie mowa w wątku, to chyba mam prawo się wypowiedzieć? Wciąż traktujesz mnie jak wroga, a szkoda.

>>Po drugie jak miałem zadośćuczynić Twojej prośbie skoro o niej nie wiedziałem ?

Napisałbym o tym na AH, ale obawiałem się Twojej reakcji... Większość czyta kilka for, a "tam" była taka prośba.

lancaster

• Gość
17-11-2012, 19:51
Dobra Palton umówmy się ze o tym "tam" forum możesz pisywać  bez ograniczeń w audiosalonie i myślę jakoś nam się ułoży. Nie traktowałem i nie traktuje Cię jak wroga, robiłbym sobie karę a nie widze takiej potrzeby.
Będę nawet wdzięczny jak nie będziesz nagabywał userów AH na PW.

Przykro mi, ale na as wpadam tylko z wyszukiwarki. Ostatnio żeby wejść na audiostereo z myślą "ciekawe co tam słychać" to był rok 2008 zdaje się. Niemniej tak czy inaczej nie zadośćuczyniłbym prośbie bo nie widzę takiej potrzeby. Natomiast jeśli los mnie zetknie  z interesującymi ludźmi zawsze chętnie się poznamy. Nie jestem fanem randek internetowych.

lancaster

• Gość
17-11-2012, 19:58
Palton, ale tutaj na AH Gustaw napisał że docenia i szanuje Twoją i chłopaków z pokoju DIY robotę.
Uwagi do dźwięku, dobra Gustaw ostatnio słabiej słyszy (te Wilsony) ;-P

A tak serio to faktycznie moglibyście się lepiej zgadać jeszcze przed imprezą jeśli planujecie taki pokój cyklicznie.
Matthew i utopia zrobili wzmaki, misiomor z twonkiem machnęli im kolumny i prezentacja jak dla mnie profi.
a to jakby nie patrzeć tez DIY (kolumny).

I nie kabluj tu na kolegów z as :-)

palton

• 422 / 5590
17-11-2012, 20:14
ok. Tylko z tym "kablowaniem" to nie wiem w czym rzecz? Jeśli chodzi o odblokowanych, to stwierdzam tylko fakt. Nie lubią moda, to zdyskredytować coś, co on organizuje. Szkoda tylko, że przy tej okazji uderza się w chłopaków. No chyba, że taki jest zamiar, bo pobratali się ze znienawidzonym modem...

O dźwięku się nie wypowiadam, bo nie do mnie należy ocena. Zresztą było nierówno, zależy jak się trafiło.  

Gustaw

• Gość
18-11-2012, 09:04
Palton,

Jest jeden niewątpliwy plus związany z organizacją pokoju DIY w tym roku.
Tym plusem jest to, że w wypadku pojawienia się podobnej inicjatywy w przyszłości, wiadomo już z kim tego nie organizować i to pod żadnym pozorem.

Starym "druidom" audiofilizmu za taką "pomoc" należy na samym starcie podziękować.

palton

• 422 / 5590
18-11-2012, 11:22
Szkoda, że palton mądry po szkodzie ...

Gustaw

• Gość
18-11-2012, 11:44
Dodam jedynie, że kiedy np. Marcow organizuje spotkania DIY to udostępniana dla DIY-owców powierzchnia jest chyba porównywalna z połową całego piętra w Sobieskim. Jeżeli ktoś przywiezie sprzęt to ma możliwość jego zaprezentowania i stresu żadnego nie ma. Zwykle są to całe systemy autorskie wstawione jedynie do innego pomieszczenia.

Rozumiem pokusę podłączenia koncepcji DIY pod AudioShow, szczególnie jeżeli ktoś to finansuje a i przy okazji można pozwiedzać firmowe pokoje. Myślę jednak, że warto się zastanowić nad czymś oddzielnym, bez podziału na fora i bez względu na "międzyforumowe" animozje. Są domy kultury, sale parafialne, szkoły oraz inne instytucje, które są skłonne udostępnić pomieszczenia na rozsądnych warunkach.

ps A Starymi Druidami nie należy się przejmować, ponieważ jedyną opcją z której mogą być zadowoleni to apodyktyczne zaprezentowanie jedynie własnego rozwiązania i oczekiwanie na burzę oklasków. Od pewnego czasu nie analizuję niektórych wpisów, ponieważ 95% treści to zwykłe, starczo-patriarchalne, pierd...nie.

palton

• 422 / 5590
18-11-2012, 13:15
>> Myślę jednak, że warto się zastanowić nad czymś oddzielnym, bez podziału na fora i bez względu na "międzyforumowe" animozje.

Czekałem na coś takiego!!! Mam nadzieję, że uda się to zrobić, byłoby to coś wyjątkowego, a dla mnie spełnieniem marzeń. Rozmawiałem już o tym jakiś czas temu z kolegą z Poznania. Gdyby zaangażowało się w to więcej osób, stałoby się to całkiem realne.

PS.  Mam też nadzieję, że piszę dostatecznie naiwnie. Teraz jest moda na granie twardziela, a ja chcę być bardzo niemodny.