Specjalnie przylecialem na wystawe AS z Londynu i dziwie sie ze sa tacy audiofile co nie maja ochoty mieszkajac w Polsce ja zobaczyc!tu w UK takich swietnych wystaw nie ma,a ktore byly to widzialem i tak od 40lat juz jestem uczestnikiem odsluchow na takich wystawach.Polacy powinni sie cieszyc ze maja tak wazna i piekna wystawe w srodkowej europie,wszedlem jako pierwszy i wyszedlem ostatni o 21.00, bo byli tacy uprzejmi wystawcy co na prosbe podpieli takie kolumny jakie chcialem i w samotnosci moglem prowadzic odsluchy.Prosze nie pisac takich glupot ze pomieszczenia odsluchowe byly zle, bo za male, czy za duze,kazdy wystawca dostal taki jaki sobie zamowil,jak komus zalezy aby dobrze wypasc to dopilnuje co bedzie mial do dyspozycji,jezeli taki wlasciciel GrajPudel mial tak wielkie pomieszczenie to juz kazdy mogl sobie takie zalatwic,tym bardziej ze akurat dla tego wystawcy pokoj uwazam byl za duzy.Pokoje przypominaja pomieszczenia w domu tak ze lepiej juz byc nie moze ,nastepnym etapem moze byc tylko pokoj w domu.Sobote poswiecilem na odsluchy w Sobieskim i G.Tulipanie ,a niedziele w Brystolu, wiadomo ze to "proteza"prawdziwych odsluchow, ale trzeba wybrac, to co mi akurat sie najbardziej podobalo to
1)SASHA+DCS VIVADI+wzm D,AGOSTINO MOMENTUM-bezapelacyjne najlepiej grajacy sprzet wystawy ,bez slabych punktow,co dziwne sprzet tez piekny.
2) JBL Everest DD66000 z elektronika Mark Levinson(monobloki No.53,przedwzm.No.326S,odtw.CD No.512)-najlepszy bas wystawy, gora tez swietna,drugie miejsce,zabraklo swietnej srednicy.
3)THIEL CS2.7 z wielkimi monoblokami nie pamietam nazwy!wspanialy dzwiek "mieso" najlepsze na wystawie,do domu idealne, gdzie nie ma wielkich pomieszczen do naglosnienia,wspanialy prawdziwy amerykanki dzwiek,jestem zaskoczony.
4) ZETA ZERO-narescie polska firma,swietnie kolumny grajace gora,bas nadaza w miare,akurat ja lubie bas ktory nie dominuje,wielkie uznanie dla tej firmy,wykonanie kolumn swietne,pokoj przygotowany wspaniale,dopracowane wszystko idealnie,swiatlo, nawet zapach w pomieszczeniu odpowiedni,pokazane wszystkie produkowane kolumny,wzm jak i same glosniki zademonstrowane jak wygladaja w srodku.Wlasciciel firmy otwarty,przyjemny,grzeczny ,z temperamentem Wlocha obslugiwal sprzet i wszystko tlumaczyl,kazdy mial prawo odsuchiwac swoje CD.Wielkie brawa ,najlepszy pokoj odsluchowy wystawy,swietna demostracja swojego sprzetu i wielki przyklad dla innych firm.
Napisze tez o" niewypalach" i to co mnie najbardziej zaskoczylo na wystawie,moze na poczatku o zaskoczeniu negatywnym
1)AVANTGARDE AKUSTIK-piekne kolumny, jak i wzm tego producenta, ale dzwiek jakby"slizgal sie po szkle"to nie to co mozna oczekiwac po klumnach tubowych, och nie!!!
2)AVALONY- tylko poprawny dzwiek i nic wielkiego.
3)Audio Note-nie bylo kolumn!szok.Wystawione jakies kolumny amerykance,wzm kondo+gramofon wszystko 2000000zl,najdrozej i nie najlepiej na wystawie,i ta wisienka na torcie ,czyli sprzet stojacy na czterech rolkach papieru z kibelka,wstyd i nie do przyjecia na takiej wystawie,rece opadaja!!!!
Teraz male zaskoczenie, czyli pozytywnych sprzetow
1)Art Technology-ze te samolotowe obudowy tak moga dobrze zagrac!
2)Poision1-chinskie glosniki dla przecietngo sluchacza ,bez wielkich wymagan,swietne do domu!
3)HARBETH MONITOR 40.1-najlepszy naturalny dzwiek wystawy,teraz wiem dlaczego Pacula wybral je jako referencyjne dla siebie,graly z piekna elektronika firmy MBL.
4)DUEVEL-ladnie graly akurat z wzm lampowym CARY 300SEI(300B),cieszy mnie to bo to moj akurat wzm.
Napisze tez o" niewypalach" i to co mnie najbardziej zaskoczylo na wystawie,moze na poczatku o zaskoczeniu negatywnym
1)AVANTGARDE AKUSTIK-piekne kolumny, jak i wzm tego producenta, ale dzwiek jakby"slizgal sie po szkle"to nie to co mozna oczekiwac po klumnach tubowych, och nie!!!
3)Audio Note-nie bylo kolumn!szok.Wystawione jakies kolumny amerykance,wzm kondo+gramofon wszystko 2000000zl,najdrozej i nie najlepiej na wystawie,i ta wisienka na torcie ,czyli sprzet stojacy na czterech rolkach papieru z kibelka,wstyd i nie do przyjecia na takiej wystawie,rece opadaja!!!!
2)Poision1-chinskie glosniki dla przecietngo sluchacza ,bez wielkich wymagan,swietne do domu!
3)HARBETH MONITOR 40.1-najlepszy naturalny dzwiek wystawy,teraz wiem dlaczego Pacula wybral je jako referencyjne dla siebie,graly z piekna elektronika firmy MBL.
4)DUEVEL-ladnie graly akurat z wzm lampowym CARY 300SEI(300B),cieszy mnie to bo to moj akurat wzm.