Audiohobby.pl

Ałdjo Szoł 2012

MusicFinder

• 10 / 4383
  • Nowy użytkownik
13-11-2012, 00:08
Lancaster

Wg. Ciebie żaden wstyd ? jak widać sami zainteresowani uważali inaczej bo ukrywano te urządzenia, no chyba nie dlatego że nie mieściły sie na jednej z półek między CD/DAC/WZM za 100k każdy

Z mojego punktu widzenia to jakby w F1 ktoś nagle po cichu wrzucił sobie dodatkowe elementy które ładnie dociskały by pojazd przy wyjsciu z zakrętu a na prostej dokładały kilka kucyków więcej (taki nieprzepisowy KERS) - z resztą analogi bardziej lub mniej trafnych można tutaj mnożyć

MF

Bacek

• 2409 / 6078
  • Ekspert
13-11-2012, 00:26
Mnie bardzo podobał się ze dwa lata temu myk w Bristolu u Wilsona. Wszystkie klocki były po podłączane elektrykami grubymi jak węże strażackie. Niestety do gniazdka w ścianie było daleko. Więc te wszystkie pytony podpięte były pod malutką, bialutką, listwę z lichawym kabelkiem takim że strach podłączyć żelazko bo pewnie nie wytrzyma za gdzieś 8-12pln z Castoramy. Taką jak w linku tylko bardziej lichą.

http://www.awa24.pl/data/gfx/pictures/medium/4/5/16254_1.jpg

W tym roku ktoś jednak pomyślał i sprzęt stał na innej ścianie, bliżej gniazdka. A samo wpięcie zasłonięte było przez wielki baner reklamowy. Więc może nieśmiertelna, cudowna listwa nadal była w urzyciu

ali baba and the forty thieves
Ali Baba and the Forty Thieves
Ali Baba and the FORTY THIEVES
ALI BABA AND THE FORTY THIEVES

lancaster

• Gość
13-11-2012, 12:27
MF, dla mnie system to system. co kto tam uzywa jego sprawa. Jeśli ukrywają jakieś elementy bo myslą ze z nimi korona spada to ich problem.

Napisz lepiej gdzie cos takiego widziałeś ? Bedzie wiadomo czy warto było :-)

mirek10

• 1217 / 4582
  • Ekspert
15-11-2012, 00:09
Specjalnie przylecialem na wystawe AS z Londynu i dziwie sie ze sa tacy audiofile co nie maja ochoty mieszkajac w Polsce ja zobaczyc!tu w UK takich swietnych wystaw nie ma,a ktore byly to widzialem i tak od 40lat juz jestem uczestnikiem odsluchow na takich wystawach.Polacy powinni sie cieszyc ze maja tak wazna i piekna wystawe w srodkowej europie,wszedlem jako pierwszy i wyszedlem ostatni o 21.00, bo byli tacy uprzejmi wystawcy  co na prosbe  podpieli takie kolumny jakie chcialem i w samotnosci moglem prowadzic odsluchy.Prosze nie pisac takich glupot ze pomieszczenia odsluchowe byly zle, bo za male, czy za duze,kazdy wystawca dostal taki jaki sobie zamowil,jak komus zalezy aby dobrze wypasc to dopilnuje co bedzie mial do dyspozycji,jezeli taki wlasciciel GrajPudel mial tak wielkie pomieszczenie to juz kazdy mogl sobie takie zalatwic,tym bardziej ze akurat dla tego wystawcy pokoj uwazam byl za duzy.Pokoje przypominaja pomieszczenia w domu tak ze lepiej juz byc nie moze ,nastepnym etapem moze byc tylko pokoj w domu.Sobote poswiecilem na odsluchy w Sobieskim i G.Tulipanie ,a niedziele w Brystolu, wiadomo ze to "proteza"prawdziwych odsluchow, ale trzeba wybrac, to co mi akurat sie najbardziej podobalo to
1)SASHA+DCS VIVADI+wzm D,AGOSTINO MOMENTUM-bezapelacyjne najlepiej grajacy sprzet wystawy ,bez slabych punktow,co dziwne sprzet tez  piekny.
2) JBL Everest DD66000 z elektronika Mark Levinson(monobloki No.53,przedwzm.No.326S,odtw.CD No.512)-najlepszy bas wystawy, gora tez swietna,drugie miejsce,zabraklo swietnej srednicy.
3)THIEL CS2.7 z  wielkimi monoblokami nie pamietam nazwy!wspanialy dzwiek "mieso" najlepsze na wystawie,do domu idealne, gdzie nie ma wielkich pomieszczen do naglosnienia,wspanialy prawdziwy amerykanki dzwiek,jestem zaskoczony.
4) ZETA ZERO-narescie polska firma,swietnie kolumny grajace gora,bas nadaza w miare,akurat ja lubie bas ktory nie dominuje,wielkie uznanie dla tej firmy,wykonanie kolumn swietne,pokoj przygotowany wspaniale,dopracowane wszystko idealnie,swiatlo, nawet zapach w pomieszczeniu odpowiedni,pokazane wszystkie produkowane kolumny,wzm jak i same glosniki zademonstrowane jak wygladaja w srodku.Wlasciciel firmy otwarty,przyjemny,grzeczny ,z temperamentem Wlocha obslugiwal sprzet i wszystko tlumaczyl,kazdy mial prawo odsuchiwac swoje CD.Wielkie brawa ,najlepszy pokoj odsluchowy wystawy,swietna demostracja swojego sprzetu i wielki przyklad dla innych firm.
Napisze tez o" niewypalach" i to co mnie najbardziej zaskoczylo na wystawie,moze na poczatku o zaskoczeniu negatywnym
1)AVANTGARDE AKUSTIK-piekne kolumny, jak i wzm tego producenta, ale dzwiek jakby"slizgal sie po szkle"to nie to co mozna oczekiwac po klumnach tubowych, och nie!!!
2)AVALONY- tylko poprawny dzwiek i nic wielkiego.
3)Audio Note-nie bylo kolumn!szok.Wystawione jakies kolumny amerykance,wzm kondo+gramofon wszystko 2000000zl,najdrozej i nie najlepiej na wystawie,i ta wisienka na torcie ,czyli sprzet stojacy na czterech rolkach papieru z kibelka,wstyd i nie do przyjecia na takiej wystawie,rece opadaja!!!!
Teraz male zaskoczenie, czyli pozytywnych sprzetow
1)Art Technology-ze te samolotowe obudowy tak moga dobrze zagrac!
2)Poision1-chinskie glosniki dla przecietngo sluchacza ,bez wielkich wymagan,swietne do domu!
3)HARBETH MONITOR 40.1-najlepszy naturalny dzwiek wystawy,teraz wiem dlaczego Pacula wybral  je jako referencyjne dla siebie,graly z piekna elektronika firmy MBL.
4)DUEVEL-ladnie graly akurat z wzm lampowym CARY 300SEI(300B),cieszy mnie to bo to moj akurat wzm.
Napisze tez o" niewypalach" i to co mnie najbardziej zaskoczylo na wystawie,moze na poczatku o zaskoczeniu negatywnym
1)AVANTGARDE AKUSTIK-piekne kolumny, jak i wzm tego producenta, ale dzwiek jakby"slizgal sie po szkle"to nie to co mozna oczekiwac po klumnach tubowych, och nie!!!
3)Audio Note-nie bylo kolumn!szok.Wystawione jakies kolumny amerykance,wzm kondo+gramofon wszystko 2000000zl,najdrozej i nie najlepiej na wystawie,i ta wisienka na torcie ,czyli sprzet stojacy na czterech rolkach papieru z kibelka,wstyd i nie do przyjecia na takiej wystawie,rece opadaja!!!!
2)Poision1-chinskie glosniki dla przecietngo sluchacza ,bez wielkich wymagan,swietne do domu!
3)HARBETH MONITOR 40.1-najlepszy naturalny dzwiek wystawy,teraz wiem dlaczego Pacula wybral  je jako referencyjne dla siebie,graly z piekna elektronika firmy MBL.
4)DUEVEL-ladnie graly akurat z wzm lampowym CARY 300SEI(300B),cieszy mnie to bo to moj akurat wzm.

mirek10

• 1217 / 4582
  • Ekspert
15-11-2012, 00:12
Laptop lekko nawalil tak ze prosze o przebaczenie!!!

Gustaw

• Gość
15-11-2012, 00:50
Wybaczam ;-)

Gustaw

• Gość
15-11-2012, 12:36
Czy ja dobrze zrozumiałem ? Ktoś puszczał piski testowe !?! :)
Jeżeli tak, to z równym powodzeniem mógłby bujać się na żyrandolu, ze spuszczonymi kalesonami i oznajmiać wszem i wobec, że jest Aleksandrem Macedońskim :)

ps. Pancin, to moim zdaniem, najciekawszy debiut na wystawie.

Gustaw

• Gość
15-11-2012, 12:58
"zaszczyt obcować z pewną elokwetną damą i towrzyszącą jej trójką zjawiskowych przyjaciół"

To nie Audioszoł tylko orgia :)

majkel

• 7477 / 6082
  • Ekspert
15-11-2012, 13:05
Aha, przypomniałem sobie, że najlepiej poukładany i jednocześnie bądź co bądź kompletny dźwięk wystawy to był Duevel + Cary SLI-80. Szczególnie gdy przyjrzałem się przełącznikom na wzmacniaczu i poprosiłem prowadzącego, co by je przestawil z trybu Triode na UL. No ale jestem w stanie zrozumieć, że nie każdy oczekuje od lampy takich cech jak rytm, drive albo impakt. ;)

Pylon Topaz 20 - bardzo na plus szczególnie gdy się popatrzy jakie przetworniki użyto. Grało z Doceta Lectora 0.6T i integry chyba tej samej marki. Na plus - balans tonalny, przenoszone pasmo, paleta barw i brak krępacji muzyki w odrywaniu się od głośników.

Gustaw

• Gość
15-11-2012, 13:06
>> mirek10, 2012-11-15 00:12:55

Mirku a tak przy okazji.
Przechadzając się po korytarzach hotelu Sobieski wychwyciłem wszechobecny, ledwo słyszalny, szept.

"Mirku, Mirku, kiedy ty ,.....nas ..... w końcu posłuchasz...."  - tutaj następowała chwila przerwy
"To my, ...... to my ...Twoje K1000"

Dał się też słyszeć inny głos..

"No...k....a, m...ć.!
 Ileż mogę leżeć nieużywany w tym ciemnym pudełku.?!? To powiedziałem ja, Twój Carry"

;)

Gustaw

• Gość
15-11-2012, 13:09
>> majkel, 2012-11-15 13:05:14
Pylon Topaz 20 - bardzo na plus szczególnie gdy się popatrzy jakie przetworniki użyto.

Stosunek jakości do ceny moim zdaniem super a przy tym wszystkim wyglądają całkiem nieźle.

majkel

• 7477 / 6082
  • Ekspert
15-11-2012, 13:12
Holografia też była OK. Ogólnie to cenię sobie bardzo takie podejście, w odróżnieniu od przykładów, jak zmarnować 6 lub 10 sztuk Accutonów - tu już niekoniecznie z nawiązaniem do Audio Show.

mirek10

• 1217 / 4582
  • Ekspert
15-11-2012, 14:16
majkel- ok. godz 11.00 bylem w tym pokoju gdzie wlasnie graly Bella Luna Diamante ,ale z moim Carym 300SEI(300B) i bylo bardzo fajnie,mysle ze te kolumny sa do mojego wzm idealne!

mirek10

• 1217 / 4582
  • Ekspert
15-11-2012, 14:33
Mirku a tak przy okazji.
Przechadzając się po korytarzach hotelu Sobieski wychwyciłem wszechobecny, ledwo słyszalny, szept.

"Mirku, Mirku, kiedy ty ,.....nas ..... w końcu posłuchasz...." - tutaj następowała chwila przerwy
"To my, ...... to my ...Twoje K1000"

Dał się też słyszeć inny głos..

"No...k....a, m...ć.!
Ileż mogę leżeć nieużywany w tym ciemnym pudełku.?!? To powiedziałem ja, Twój Carry"

K-1000 i Cary sa trzymane krotko za morde tak ze nie maja prawa krzyczec poki pan im nie pozwoli ha ha,dostapia tego zaszczytu pod koniec tego miesiaca, tak ze musza dojrzec!!!teraz bylo poszukiwanie kolumn bo przeciez dlatego kupilem integre Cary 300SEI aby graly z sluchawkami i kolumnami!szkoda ze koledzy niec nie zrobili aby sie spotkac!ja proponowalem,nawet tak odwazny Gustaw nabral wody w usta!

Gustaw

• Gość
15-11-2012, 15:24
>> mirek10, 2012-11-15 14:33:43
nawet tak odwazny Gustaw nabral wody w usta!

Umawianie się na AS jest trudne, szczególnie jeżeli nie jest się samemu tylko z grupą znajomych.
Zresztą, znając Twój refleks i dynamikę działania to i tak byś się spóźnił na spotkanie z pół roku :-)